Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regionalni poslovni zajtrk na ŠC Šentjur: Delodajalci študentom predstavili možnosti za prakso, študentsko delo in kasnejšnjo zaposlitev (foto)


Na Višji strokovni šoli Šolskega centra Šentjur se je danes odvil Regionalni poslovni zajtrk, kjer so se predstavili delodajalci iz okolice.

Na Šolskem centru Šentjur so za študente Višje strokovne šole že drugo leto zapored pripravili Regionalni poslovni zajtrk, kjer se je predstavilo deset različnih podjetij in ustanov. Študentje so lahko ob sproščenem pogovoru prejeli informacije o delovanju podjetij, opravljanju prakse in študentskega dela ter o zaposlitvi. Ob sproščenem druženju so za prisotne pripravili tudi sladke in slane dobrote.

Na Šolskem centru Šentjur v okviru Višje strokovne šole ponujajo programe gostinstvo in turizem, naravovarstvo, upravljanje podeželja in krajine ter živilstvo in prehrana.

 Z organizacijo zadovoljni tako študentje kot delodajalci

Kaj ponujajo delodajalci, si je ogledal tudi Jaka iz programa gostinstvo in turizem. Za to smer se je odločil, ker je vedno rad postregel ljudem in jim ugodil. Všeč mu je, ko: “se ob dobri strežbi človek nasmeji, te pohvali in se ti zahvali.

Dogodek, kjer je bilo moč spoznati mnogo različnih delodajalcev, mu je bil zanimiv, ker ob študiranju rad opravlja še študentsko delo.

Predstavnica Term Olimia

Na poslovnem zajtrku se je predstavilo tudi podjetje Terme Olimia. Predstavnica nam je povedala, da na tovrstnih dogodkih s Šolskim centrom Šentjur sodelujejo že nekaj let, ker so dijaki in študentje njihova prihodnost. “Smo zelo zadovoljni z njimi, z njihovim znanjem in odnosom, ki ga ima šola ter profesorji z nami kot z delodajalcem,” je dodala.

V Šentjurju ponujajo izobraževanje za poklice, ki so sestaven del prehranske verige. Zato ne preseneča, da sta se dogodka udeležili tudi predstavnici Mlekarne Celeia. Predstavljali sta izdelke in podjetje, študentom pa povzeli tudi zaposlitve, ki jih ponujajo.

Šolski center beleži iz leta v leto večji vpis

Tekom dogodka smo se pogovarjali tudi z direktorjem Šolskega centra Šentjur mag. Brankom Šketom, ki nam je pojasnil, da so ta dogodek organizirali že drugo leto zapored. Prireditev je v sklopu Skupnosti višjih strokovnih šol Slovenije, v Šentjurju pa so jo pripravili, ker se jim zdi pomembno, da med seboj povezujejo lokalne delodajalce s študenti in zaposlenimi.

mag. Branko Šket

Šket je dodal, da marsikateri študent pri delodajalcih, ki so se predstavili, opravlja prakso, nekateri pa se tam kasneje tudi zaposlijo. Pojasnil je še, da so pred nekaj leti preverjali statistiko zaposlovanja in ugotovili, da njihovi študentje v veliki večini najdejo zaposlitev.

Da so ponujeni programi na šoli privlačni, priča tudi dejstvo, da se število dijakov in študentov iz leta v leto povečuje. Pred parimi leti je bilo na njihovi srednji šoli vpisanih 318 dijakov, lani 400, letos pa se jih tam šola že kar 427. Zgodba je podobna na višji strokovni šoli, kjer se jih je lani šolalo 124, letos pa že 135.

Na dogodku so se študentom predstavili Terme Olimia, Mlekarna Celeia, Pivovarna Laško, Eurotas hoteli, Skupnost VSŠ, Pri kulturni pipci, KZ Laško, KZ Celje, Občina Šentjur in Celjske mesnine.
Oglejte si fotografije z dogodka: