Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V vrtcu v Kristan Vrhu pestro dogajanje v sklopu tedna otroka


Vsako leto se na prvi ponedeljek v oktobru začne teden otroka. Letošnja osrednja tema je bila »Otrok, nepopisan list« in kot vselej, so se projektu pridružili tudi v vrtcu Kristan Vrh.

Otroci s seboj prinašajo edinstvene talente in sposobnosti, hkrati pa se nanje, na prazen list papirja, pišejo zgodbe, polni znanje in nizajo izkušnje. Zato so ravno zaposleni v vrtcu lahko tisti, ki dajejo doprinos na te nepopisane liste in si prizadevajo, da pustijo na njih odtise sprejemanja individualnosti, spoštovanja, zaupanja vanje in njihove sposobnosti. Zato se je ta teden v vrtčevski skupini odvil pisan nabor dejavnosti.

Vir foto: Vrtec Kristan Vrh

V ponedeljek so imeli jabolčni dan. Vsak otrok je prinesel svojo jabolko, različne vrste pa so nato spoznavali, jih lupili, rezali in si s pomočjo sokovnika pripravili zdrav jabolčni napitek. S sušilnikom sadja so si naredili jabolčne krhlje in se za konec posladkali z jabolčno pito. V torek je igralnica zažarela v jesenskih barvah, saj so se otroci spremenili v male slikarje in velike umetnike.

V sredo je na vrsto prišla glasba. Vrtec je obiskal akademski glasbenik iz bližnje glasbene šole in otrokom predstavil različne glasbene instrumente. Skupaj so prepevali otroške pesmi, s pomočjo glasbil pa so ritmično ustvarjali in zaplesali.

Vir foto: Vrtec Kristan Vrh

V četrtek je otroke v čaroben svet pravljic popeljala knjižničarka Natalija Čokl Šoštarič iz Knjižnice Šmarje pri Jelšah. Na sprehodu so našli knjigobežnico in iz nje prebrali še eno slikanico ter obiskali gasilski dom.

Vir foto: Vrtec Kristan Vrh

Naslednji dan je vrtec obiskala predsednica Društva kmetic Ajda Francka Javeršek, ki je otrokom predstavila legendo Kristan Vrha ter zgodovino kraja.

Ob koncu pestrega dogajanja v okviru tedna otroka je tamkajšnja vzgojiteljica Iris Virant zapisala naslednjo misel: “Želimo si, da bi sleherni dan in prihodnost vsakega otroka bila srečna. Otroštvo je danes drugačno, kot je bilo nekoč, a so vrednote brezčasne. Nekoč in tudi danes potrebujemo spoštovanje, pomoč drug drugemu in prijatelje, zato se bomo v vrtcu še naprej trudili, da obarvamo otroški svet.

Vir foto: Vrtec Kristan Vrh