Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju razstavili dela, ustvarjena na mednarodni likovni koloniji


V petek se je v Šentjurju odvila otvoritev razstave umetniških del, ki so jih ustvarili na mednarodni likovni koloniji Ipavčeva paleta VII.

V okviru Ipavčevih kulturnih dnevov Občine Šentjur 2024 se je pretekli konec tedna odvila otvoritev razstave umetniških del, ki so konec avgusta nastale na mednarodni likovni koloniji Ipavčeva paleta VII z naslovom Domov, posvečeni Rudolfu Maistru. Dogodek so z glasbo popestrili člani Moške vokalne skupine Jakobčani. Na mednarodni likovni galeriji so sodelovali umetniki iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Nepala.

Vir foto: FB/Mojca Sivka

Otvoritev je v sodelovanju z občino organiziralo Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur, v imenu katerih je Mojca Sivka na Facebook zapisala naslednje: “V imenu DLU Rifnik se zahvaljujem vsem udeležencem kolonije, vsem obiskovalcem razstave, soorganizatorju Občini Šentjur ter podžupanji Silvi Koželj za lepe besede in našima fotografoma Tomažu Kolarju ter Tonetu Kukoviču.

Razstava bo v Galeriji Zgornji trg Šentjur razstavljena do 29. novembra. Naslednjo sredo, 23. oktobra, se bo v okviru letošnjih Ipavčevih kulturnih dnevov odvil še koncert samospevov skladateljev Ipavcev.

Vir foto: FB/Mojca Sivka
Utrinek z mednarodne likovne galerije.; vir foto: FB/Marija Klemenčič