Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjan četrti na svetovnem mladinskem prvenstvu v šahu


Nadobuden šahist iz Kozjega, ki odlične uspehe žanje po tekmovanjih v Sloveniji, se je odlično odrezal na 12. Svetovnem prvenstvu za slepe in slabovidne šahiste v Indiji.

V mestu Bangalore, ki se nahaja na jugu Indije, je pred kratkim potekalo 12. Svetovno prvenstvo za slepe in slabovidne šahiste v kategoriji šahistk in mladincev. Slovenijo je zastopal mladinec Bor Gradišek iz Kozjega, ki je član Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Celje in Celjskega šahovskega kluba.

Vir foto: Občina Kozje

Bor se je tekom tekmovanja pomeril z nasprotnikom iz Kazahstana, dvema iz Poljske ter šahisti iz Indije. Odlično odigrane partije so ga pripeljale do osvojenega četrtega mesta. Tekom tekmovanja so organizatorji udeležence odpeljali na ogled enega izmed indijskih templjev, mlad šahist iz Slovenije pa je okusil tudi raznoliko indijsko kulinariko in spoznal mnogo prijaznih lokalnih prebivalcev.

Po koncu tekmovanja je Roman G. zapisal naslednje: “Dosežen rezultat je vzpodbuda za prihodnja tekmovanja, saj bi lahko Bor, ki je star šestnajst let, nastopil še na naslednjih dveh mladinskih svetovnih prvenstvih.