Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pri peki štrudla na Prazniku kozjanskega jabolka sta se izkazali dijakinji ŠC Šentjur


Tudi na 25. Prazniku kozjanskega jabolka, ki v soboto in nedeljo poteka na trgu v Podsredi, so se najboljši peki slaščic pomerili v peki jabolčnega štrudla.

Obsežno foto-video reportažo s prireditve si lahko na Kozjansko.info ogledate v posebnem članku, tokrat pa se osredotočamo na točno določen dogodek znotraj prireditve.

V soboto ob 12. uri se je na trgu v Podsredi začela borba za prestižni naziv Štrudlmojstr/-ca 2024. Letos je na tekmovanju v peki »štrudla« sodelovalo 10 ekip, med njimi dijaki, društva in predstavniki sponzorjev.

Za naziv Štrudl mojstrica sta se potegovali tudi dijakinji 2. letnika Šolskega centra Šentjur, in sicer programa slaščičar/pek, Nika Pirš in Naja Šurbek, pod mentorstvom Jane Kropec.

Dijakinji sta se izjemno izkazali in v konkurenci desetih osvojili odlično 2. mesto.
“Izredno ponosni smo na njiju, Bravo in čestitamo!” so ob tem zapisali na FB strani Šolskega centra Šentjur.

Letos so zaradi odličnih “štrudlov” organizatorji tekmovanja podelili dve prvi mesti. Ti sta šli v roke Zoje Nerat in Nine Valenko iz Srednje šole za prehrano in živilstvo Izobraževalnega centra Piramida Maribor in Ivici Milat ter Simoni Senica iz Slovenskega društva za celiakijo Celje. Tretje mesto sta osvojila Magda Resnik in Jože Tomažič iz Društva steklarjev Slovenije.

Vir foto: FB profil Šolskega centra Šentjur

Tekmovanje poteka že od leta 2009, in od takrat je postalo prava tradicija. Vsako ekipo sestavljata dva člana, ki morata na prireditvenem prostoru razvleči svoje testo in iz jabolk iz visokodebelnih sadovnjakov ter ostalih sestavin, ki jih zagotovi organizator, pripraviti najboljši štrudl.

Komisija ocenjuje zunanji videz, videz sredice, okus, obliko in dekoracijo štrudla.

Letošnjo zmago sta odnesli Zoja Nerat in Nina Valenko z mariborske Srednje šole za prehrano in živilstvo ter Ivica Milat in Simona Senica iz Slovenskega društva za celiakijo Celje. Ekipi sta si delili prvo mesto.

Praznik kozjanskega jabolka sicer poteka še na današnjo nedeljo, zato ni prepozno, da ga obiščete. Tu je nekaj foto in video utrinkov sobotnega dne:

Praznik kozjanskega jabolka 2024: četrt stoletja ohranjanja tradicije, narave in pridelkov (foto, video)