Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vlom v stanovanjsko hišo v Dolah, v Dobrni okradli gasilce


Da nepridipravi raznih vrst ne počivajo, priča policijsko poročilo PU Celje.

V Dolah, na območju Policijske postaje Šentjur, so policisti v četrtek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Dobrih 30 kilometrov od tam, v Dobrni, pa so drzni vlomilci v noči na petek vdrli v gasilski objekt, imenovan Gasilski ribnik.

“Popis odtujenih predmetov še poteka, vendar smo že zdaj soočeni z obsežnim uničenjem, ki bo močno otežilo naše delovanje v prihodnje,” so ob tem zapisali v PGD Dobrna. Kot ogorčeno pravijo gasilci, storilci s tem ni so le izkazali popolno nespoštovanje do njihovega poslanstva, ampak so gasilski organizaciji povzročili tudi precejšnjo gmotno škodo.

“Za nas, gasilce PGD Dobrna, ki neomajno stojimo v prvi vrsti pri pomoči sočloveku, je to še posebej boleče. Namesto da bi reševali življenja in premoženje, se sedaj spopadamo z izgubo in škodo, ki so nam jo povzročili neznani storilci,” so še dodali prizadeti gasilci in vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, prosijo, da nemudoma stopijo v stik z najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonski številki 113 ali anonimno številko policije 080 1200.