Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podsredi si lahko ogledate kar 114 različnih sort jabolk


Pri upravi Kozjanskega parka so v sklopu 25. Praznika kozjanskega jabolka v sredo odprli tri razstave, ki si jih bo mogoče ogledati tudi čez vikend.

Dogajanje v sklopu 25. Praznika kozjanskega jabolka se nadaljuje. V sredo so odprli razstavo starih sort jabolk in še dve drugi. Letos so razstavni prostor spremenili v manjši sadovnjak, kjer je razstavljenih kar 114 različnih sort jabolk. V sklopu zunanje razstave 25 let Praznika kozjanskega jabolka, ki je obiskovalce še posebej navdušila, pa so predstavili številne zanimive aktivnosti, ki jih Kozjanski park izvaja v okviru praznika.

Vir foto: FB/Kozjanski park

Tradicionalno razstavo starih sort jabolk vsako leto spremlja tudi razstava, pripravljena skupaj s partnerji. Ob letošnjem jubileju je to pregledna razstava vseh 24 dosedanjih spremljajočih razstav.

Odprtje so s petjem popestrili člani Mešanega pevskega zbora Kozjanski park Kozje. Vse tri razstave bodo na voljo za ogled tudi čez vikend, ko se bo v Podsredi odvila glavnina dogajanja Praznika kozjanskega jabolka.

Dogajanje bo v sklopu praznika še naprej pestro. V Podsredi se bo danes ob 19. uri odvil 12. Aškerčev večer v tamkajšnjem domu krajanov. Vrhunec letošnjega dogajanja pa se obeta 12. in 13. oktobra, ko bodo na trgu Podsreda pripravili nepozabno “jabolčno zabavo“. Več informacij o letošnjih dogodkih preverite tukaj.

Vir foto: FB/Kozjanski park

Preberite si tudi:

S pohodom po kozjanskih sadovnjakih se je pričelo dogajanje 25. Praznika kozjanskega jabolka