Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novi dijaki ŠC Rogaška Slatina so se spoznavali na taboru na Boču


Srednješolci so že globoko zakorakali v šolsko leto, za njimi so že prva ustna spraševanja in pisna preverjanja.

Že sredi septembra pa so se dijaki treh od petih prvih letnikov Šolskega centra Rogaška Slatina udeležili tabora na Boču pod imenom »Spoznajmo se«.

V razredih 1. c, d in e je skupaj 46 dijakov programov tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar vajenec. Priložnost, da se bolje spoznajo, so imeli na dvodnevnem taborjenju pod najvišjim hribom Kozjansko-Obsoteljskega.

Ko so v sredo prispeli na Boč, so najprej pojedli kosilo, po obroku pa so jih namestili po sobah. Takoj zatem sta dijake na travniku pri obrobju gozda čakala dva »predavatelja«, s katerima so spoznavali preživetje v divjini. Pokazala sta jim, kako uporabljati razne pripomočke in kako v določenih situacijah ukrepati.

“Ko so nas razdelili v skupine, je vse skupaj postalo še zanimivejše. Sami smo v čim krajšem času morali iz vej , vrvi in kosa blaga sestaviti nosila,” je izkušnjo opisala dijakinja 1. c, Anja Permoser.

Z nosili so morali poškodovanca (ovitega v deko) prenesti do določene točke in nazaj. V istih skupinah so pozneje poskušali hitro zakuriti ogenj, ki je moral toplotno uničiti vrvico nad njim. Skupaj s predavateljema so postavili leseni bivak iz listja in vej, ki so jih našli v okolici.

Da jih ob večernem hladu ne bi zeblo, so v gozdu nabrali suhe veje, vejice in lubje s katerimi so po večerji zakurili ogenj, ob katerem so se pogovarjali in pripravljali prigrizke. Kasneje zvečer so se pred spanjem med seboj družili tudi v sobah.

Zjutraj so najprej pojedli zajtrk, nato pa so se po skupinah udeležili različnih delavnic. Po koncu delavnic so pospravili sobe in pojedli kosilo, nakar so se podali proti domu. V dijaški dom oz. pred šolo so prispeli v četrtek popoldne.

“Namen tabora Spoznajmo  je bil po večini to, da smo drug o drugem izvedeli čim več stvari ter se med seboj družili, kljub temu da nismo nujno iz istega oddelka. Kljub slabšemu vremenu so nam profesorji znali tabor popestriti,” je še zapisala dijakinja Anja.