Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Big bandu Šmarje pri Jelšah iz stare občine pobrali mize in stole. Želijo jih nazaj


Za opravljanje uradniških del že leta ni bila dobra – stara šmarska občinska stavba namreč. A lokalnim društvom so prostori, izpraznjeni občinskih služb, služili kot skladišče.

Zdaj, ko staro občino podirajo, so tudi le-ta svoje stvari morala prestaviti na drugo lokacijo. In ob tem je člane Big Banda Šmarje pri Jelšah čakalo neprijetno presenečenje.

Ko so prišli po svoj inventar, ki so ga tam spravljali zaradi obnove Stare šole v Šmarju, kjer so in bodo imeli svoje prostore, so ugotovili, da je bilo v njihov prostor vlomljeno, izginile pa so mize in stoli, ki so jih hranili za delovanje društva. Zanimivo pri tem je, da so drugi predmeti kot so omare in glasbena oprema, ostali nedotaknjeni.

Zato bigbandovci menijo, da najbrž niso bili okradeni, temveč je po njihovo nekdo najverjetneje zmotno sklepal,  da gre za star inventar občine in ne njihovega društva.

“Zato vas lepo prosimo, da se nam oglasite, če poznate koga, ki je odvažal mize, stole in drugo pohištvo iz stare občine ali veste, kdo bi jih lahko vzel,” so se na sokrajane obrnili na svojem Facebook profilu.

Kot poudarjajo, v tem primeru nikakor ne gre za obtoževanje, še manj krajo, ampak verjetno samo za nesporazum. “Našemu društvu ti predmeti zelo veliko pomenijo, saj zdaj, ko se končno spet selimo v svoje nove prostore, nimamo nobenih miz za delo, sortiranje not in odlaganje inštrumentov. Vse, kar si želimo, je da lahko še naprej nemoteno delujemo in služimo našemu kraju, tako kot smo do zdaj,” pravijo.

Mize so bile preproste, brez predalov in polic, z robustno kovinsko konstrukcijo rjave barve in debelo iverno ploščo, spodaj pa objavljamo sliko stolov.

“Verjamemo, da z vašo pomočjo lahko te predmete dobimo nazaj, saj gre za naše kulturno društvo in skrb za skupnost. Vsaka informacija je dobrodošla in lahko nam zelo pomaga. Najlepša hvala vsem za vašo podporo,” so še zapisali šmarski bigbandovci.

Zaradi rušenja objekta stare občine v Šmarju pri Jelšah popolna zapora parkirišč