Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci OŠ Lesično nagrajenci projekta o pomenu slovenskega mleka


Pet učencev Osnovne šole Lesično je sodelovalo v projektu Ekošole z imenom Mlekastično! Izberem domače. Ob zaključku so se odpravili v Ljubljano, kjer so bili nagrajeni za odlično sodelovanje.

Na zadnji petek v septembru so se učenci iz Osnovne šole Lesično odpravili na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, kjer so se udeležili podelitev nagrad in priznanj v okviru projekta Mlekastično! Izberem domače.

Učenci ob prejemu nagrade; foto: Mojca Rajh

Zaključne prireditve so se iz OŠ Lesično udeležili učenci, ki so sodelovali v projektu, in sicer letošnji osmošolci Alja, Neža, Larisa, Lovro in Luka. Družbo sta jim delali mentorica Klavdija Namurš ter vodja Ekošole Mojca Rajh. Tam so prejeli nagrado za osvojeno 1. mesto med tretjimi triadami slovenskih osnovnih šol.

V okviru projekta so učenci na temo pridelave in pomena slovenskega mleka izdelovali razne literarno-novinarske in likovne prispevke ter raziskovalne izdelke.

Na spletni strani Ekošole so projekt opisali z naslednjimi besedami: “V projektu raziskujemo in ugotavljamo pot mleka od kmetije do kozarca ter svoje ugotovitve predstavimo na različne načine. V ospredju so teme in vprašanja o tem, kako pridobivamo slovensko mleko, kako je poskrbljeno za krave mlekarice, kdo so slovenski pridelovalci mleka, kakšen je pomen in vpliv lokalne samooskrbe z mlekom ter o skrbi za živali. Pot mleka od kmetije do krožnika povezujemo tudi z drugimi trajnostnimi vprašanji, kot je embalaža, transport in odgovorna poraba.