Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člansko tekmovanje Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah z odlično udeležbo


Na zadnjo nedeljo v septembru se je v Šmarju pri Jelšah odvilo člansko tekmovanje Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, kjer je v petih kategorijah nastopilo več kot 60 gasilskih enot.

Preteklo nedeljo je šmarska gasilska zveza na športnih površinah Osnovne šole Šmarje pri Jelšah priredila člansko tekmovanje Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, v katerem je sodelovalo 64 tekmovalnih enot gasilcev. Tekmovanje je bilo mednarodnega značaja, saj so se jim kot gostje pridružile članice A iz hrvaškega DVD Prišlin – Hum.

Na tekmovanju se je več sto sodelujočih gasilcev pomerilo v nalogah, kot so vaja z motorno brizgalno, štafeta na 400 metrov z ovirami, vaja s hidrantom, vaja raznoterosti ter vaja razvrščanja.

Nedolgo nazaj se je na športnem parku v Podčetrtku odvilo gasilsko tekmovanje mladine Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah 2024. Več o tem preberite TUKAJ.
Utrinek s tekmovanja; vir foto: FB/Pgd Šmarje
Na tekmovanju odlični gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje

Gasilci so na tekmovanju sodelovali v petih kategorijah, in sicer člani A, članice A, člani B, članice B ter starejši gasilci.

Tekmovalne enote PGD Steklarna Rogaška Slatina; vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina

V kategoriji člani A je sodelovalo 22 enot. Prvo mesto je zasedla enota Šmarje pri Jelšah 1, drugo Mestinje člani A, tretje pa enota Kristan Vrh 1. enota. V kategoriji članice A je tekmovalo 12 enot. Prve so bile gasilke iz Buč, druge so bile članice enote Steklarna Rogaška Slatina, tretja pa je bila enota Lesično – Pilštanj – Zagorje 1.

V kategoriji člani B je tekmovalo 13 enot. Prva je bila enota Steklarna Rogaška Slatina, druga Mestinje člani B, tretje mesto pa je zasedla enota Sveti Štefan. V kategoriji članice B je tekmovalo pet enot. Prve so bile gasilke iz PGD Steklarna Rogaška Slatina, druga je bila enota Lesično – Pilštanj – Zagorje 2, tretja pa Lesično – Pilštanj – Zagorje 1. V kategoriji starejših gasilcev je tekmovalo 13 enot. Prvo mesto so zasedli člani enote Šmarje pri Jelšah, druga je bila enota Pristava pri Mestinju, tretja pa enota Kristan Vrh.

Prve štiri tekmovalne enote kategorije člani A ter prve tri enote kategorij članice A, člani B, članice B in starejši gasilci so se zaradi svojega uspeha uvrstile na Regijsko gasilsko tekmovanje celjske gasilske regije, ki bo 13. oktobra v Zrečah.

Po koncu tekmovanja je sledila slovesna podelitev priznanj in nagrad.

Tekmovalne ekipe PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje; vir foto: FB/Pgd Lesično Pilštanj Zagorje

Preberite še:

Gasilske pripravnice iz PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje postale državne prvakinje v orientaciji