Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 25. 9. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šentjur v zadnjem tednu dni.

Dne 16. 9. 2024 je voznica osebnega avtomobila med vožnjo v Škarnicah zaspala, trčila v obcestni količek, nadalje pa v stopnice objekta ob cesti. V prometni nesreči je nastala le materialna škoda. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

18. 9. 2024 so policisti obravnavali prometno nesrečo na Pešnici, kje je eden voznik v križišču izsilil prednost drugemu vozniku. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

21. 9. 2024 so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili in pešec. Povzročitelj nesreče je med vožnjo zapeljal na levo stran ceste, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. Zaradi trčenja je vozilo drugega udeleženca odbilo še v pešca. Oba udeležena voznika sta iskala zdravniško pomoč, eden izmed njiju se je huje telesno poškodoval, pešec pa je lahko telesno poškodovan. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

Tatvina vozila

Policisti za izravnalne ukrepe so kontrolirali voznika in vozilo znamke Renault Megane. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno na počivališču Zima na A1 na Cerovcu.

Tokrat je imel lastnik srečo, saj so policisti uspeli zaznati kaznivo dejanje, še preden je lastnik sam sploh opazil, da je prišlo do tatvine njegovega vozila. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Pojav ponarejenega bankovca

Na banki v Šentjurju so med vplačilom zaznali ponarejen bankovec za 100 €. Oseba, ki je želela ponarejen bankovec unovčiti, ni vedela, da ima v lasti ponaredek, prav tako ni vedela, od koga ga je dobila. Na Okrožno državno tožilstvo Celje bo podana kazenska ovadba.

Poškodovanje naprav

Dne 20. 9. 2024 so policisti opravili ogled poškodovanja naprav na parkirišču za avtodome v Šentjurju. Neznanec je poškodoval avtomat za oskrbo avtodomov. Policisti storilca še iščejo.

Obisk Ministra za notranje zadeve in generalnega direktorja policije

V petek, 20. 9. 2024, sta Šentjur in Policijsko postajo Šentjur obiskala Minister za notranje zadeve, g. Poklukar, in generalni direktor Policije, g. Jusić. Ogledala sta si objekt Policijske postaje Šentjur in se seznanila z razmerami za delo in varnostno problematiko na Šentjurskem. Vodstvu Policijske uprave Celje in Policijske postaje Šentjur sta podala izjavo, da bo umestitev nove policijske postaje ena izmed prednostnih naložb Ministrstva za notranje zadeve. V nadaljevanju so potekala usklajevanja podrobnosti še z županom g. Diacijem. Ob zaključku obiska je bila podana izjava za javnost.