Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

25. Praznik kozjanskega jabolka

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija: Podsreda
  • Kategorije:

Kot je to že v navadi se bo praznik pričel v nedeljo s pohodom po kozjanskih sadovnjakih, nadaljeval v torek z odprtjem »Žabje domačije« na Trebčah, v sredo z odprtjem razstav Stare sorte jabolk in pregled spremljajočih razstav preteklih let ter odprtjem zunanje razstave in v četrtek z Aškerčevim večerom. Vrhunec dogajanja pa bo 2. vikend v oktobru, 12. in 13. oktobra 2024, ko bo na trgu Podsreda bogato sejemsko, kulturno, športno in družabno dogajanje.

Slavnostno bo tokratni praznik, v soboto, 12. oktobra ob 10. uri, odprla predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Ves čas Praznika kozjanskega jabolka bo tudi letos potekal fotografski Ex-tempore.

Letošnja novost bo velika zunanja razstava, ki bo posvečena dosedanjim 24 Praznikom kozjanskega jabolka in bo na ogled pri upravi Kozjanskega parka. Da se bodo obiskovalci lažje znašli na samem dogodku pa bo na voljo tudi shematski zemljevid, ki bo nameščen na obeh vhodih na trg Podsreda, pri šotoru in naši info stojnici in si ga bodo obiskovalci lahko preko QR kode tudi naložili na svoj telefon.

Letos bo na stojnicah svoje izdelke, domače dobrote in jabolka prodajalo preko 170 različnih ponudnikov. Predstavljala se bodo številna lokalna društva, zavodi, zavarovana območja in dobrodelne organizacije. Sejem bo res pester in živ. Poskrbljeno bo seveda tudi za najmlajše z različnimi otroškimi ustvarjalnicami ter tekmovalnimi in družabnimi igrami.

V soboto, 12. oktobra, lepo vabljeni, da ostanete v Podsredi, kajti ob 18. uri se bo pričela večerna zabava z glasbeno zasedbo S.O.S. kvintet.

Navedbe o dogodkih so informativnega značaja. Njihova točnost in izvedba je v domeni organizatorja in zanje na kozjansko.info ne odgovarjamo!



Naslednjih 20 dogodkov