Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na tekmovanju gasilske mladine GZ Šmarje pri Jelšah 2024 čez 200 mladih gasilcev


Na atletskem stadionu v Podčetrtku se je preteklo nedeljo odvilo gasilsko tekmovanje mladine Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah 2024. Med seboj se je v različnih vajah pomerilo več kot 200 mladih gasilcev.

Na tekmovanju je sodelovalo 47 enot mladih gasilcev Gasilce zveze Šmarje pri Jelšah, pridružilo pa se jim je še 20 tekmovalnih enot iz drugih gasilskih zvez celjske regije, ki so tekmovali na 2. pokalnem tekmovanju celjske regije 2024. Zveza je k sodelovanju povabila tudi hrvaške kolege, na tekmovanje sta namreč prišli enoti DVD Sloga Plavič in DVD Tuhelj iz hrvaške Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Gasilska mladina se je tokrat na tekmovanju pomerila v različnih vajah, kot so vaja z vedrovko, štafeta na 400 metrov z ovirami, vaja razvrščanja in vaja z ovirami.

Pred kratkim so se gasilke pripravnice iz PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje udeležile državnega tekmovanja v orientaciji, kjer so postale državne prvakinje. Več o tem preberite TUKAJ.
Gasilci s Kristan Vrha; vir foto: FB/PGD Kristan Vrh
Gasilci PGD Pristava pri Mestinju na vrhu kar v treh kategorijah
Mladi gasilci s Pristave; vir foto: FB/Pgdpristava Pgdpristava

V kategoriji pionirk, kjer je tekmovalo 6 ekip, je prvo mesto zasedla ekipa Pristava pri Mestinju, drugo ekipa Kristan Vrh, tretje pa Lesično-Pilštanj-Zagorje. V najštevilčnejši kategoriji pionirjev, kjer je sodelovalo 20 ekip, so bili najboljši člani ekipe Pristava pri Mestinju, drugi so bili mladi gasilci iz Svetega Štefana, tretji pa člani ekipe Šentvid pri Grobelnem.

Na tekmovanju je sodelovalo tudi 7 ekip v kategoriji mladink. Prvo mesto so zasedle članice ekipe Sveti Štefan, druge so bile mlade gasilke iz Šmarja pri Jelšah, tretje pa prihajajo iz Podčetrtka. V kategoriji mladincev je sodelovalo 14 ekip. Prvo mesto je zasedla ekipa Pristava pri Mestinju, drugo ekipa Podčetrtek, tretje pa ekipa Kristan Vrh.

Podelitev medalj najboljšim; vir foto: FB/Pgd Lesično Pilštanj Zagorje

Po koncu tekmovanja so najboljšim razdelili medalje in pokale, vse prisotne pa so pozdravili predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Podčetrtek Jernej Kovačič, Predsednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek, Poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Primož Škrablin, gasilski poveljnik celjske regije Bojan Hrepevnik in župan Občine Podčetrtek Peter Misja.

Prve štiri enote v kategoriji pionirjev in prve tri v kategoriji pionirk, mladincev in mladink bodo sredi oktobra nastopile na regijskem gasilskem tekmovanju celjske regije, ki bo v Zrečah.

Zbor vseh sodelujočih; vir foto: FB/PGD Podsreda

Z doseženem so bili zadovoljni tudi domačini, PGD Podčetrtek:

Preberite še:

Gasilske pripravnice iz PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje postale državne prvakinje v orientaciji