Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ponedeljek, 23. 9. 2024


Objavljamo tedenski pregled posredovanj Policijske postaje Šmarje pri Jelšah.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU OBČINE ŠMARJE PRI JELŠAH
16.9.2024 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh tovornih vozil. Prometna nesreča se je zgodila zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču in posledičnega trčenja v nasproti vozeče vozilo. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU OBČINE KOZJE
20.9.2024 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Kozje z udeležbo enega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA IZ VOZILA
17.9.2024 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Podčetrtek obravnavali tatvino iz parkiranega vozila. V zvezi suma kaznivega dejanja in storilca še zbirajo obvestila. Po vseh zbranih obvestilih bodo s kazensko ovadbo obvestili pristojno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI
18.9. 2024 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o sumu nasilja v družini. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je partner nad oškodovanko že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. O primeru pa bodo s kazensko ovadbo obvestili pristojno državno tožilstvo.

 NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE
18.9.2024 so na območju občine Šmarje pri Jelšah policisti obravnavali dve osebi, za kateri se je izkazalo, da sta državljana Maroka, ki sta v državo vstopila na nedovoljen način. Po zaključenem postopku sta bila odpeljala v azilni dom.

POŠKODVANJE PARKIRANEGA VOZILA
21.9.2024 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasila občanka ter naznanila, da ji je neznani storilec poškodoval parkirano vozilo. O okoliščinah primera je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
22.9.2024 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kateri je voznik osebnega avtomobila poškodoval drugo parkirano vozilo, pri čemer pa oškodovancu ni nudil svojih podatkov. Za povzročiteljem še poizvedujejo, po zbranih ugotovitvah pa bo zoper pobeglega voznika uveden postopek o prekršku.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

Prav tako so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali  šest povoženj divjadi.