Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ponovno prestregli ilegalce, tokrat v Trličnem in celo v Šmarju


Slovenski policisti so do konca letošnjega avgusta prestregli že 32.002 nezakonitih prestopnikov državne meje, kar je zgolj 4 tisoč manj kot celotno lansko leto.
Najpogosteje so letos obravnavani državljani Sirije, Afganistana in Turčije.

Na našem območju, kjer o zajetih ilegalcih zdaj poročamo praktično že na tedenski ravni, pa je številka celo bistveno višja kot lansko leto.

In prav Afganistance in Turka so v petek v občini Rogatec, natančneje, v Trličnem, prestregli policisti. V skupini, ki je nezakonito vstopila v Slovenijo in skušala pobegniti na zahod, je bilo 12 državljanov Afganistana in 1 državljan Turčije. Potem, ko so bili zajeti, so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti šmarske policijske postaje pa poročajo o sredini obravnavi dveh oseb, za katera se je izkazalo, da sta državljana Maroka, ki sta v državo vstopila na nedovoljen način. Po zaključenem postopku sta bila odpeljala v azilni dom.

Na območju Policijske uprave Celje, pod katero spadata tudi policijski postaji Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah, ki prestrežeta veliko večino ilegalcev, policisti letos zabeležili že 460 nedovoljenih prestopov državne meje. To je bistveno več kot lani, ko jih je bilo zgolj 229. A še vedno bistveno manj kot na območju Novega Mesta, ki ostaja prva tranzitna destinacija na Balkanski poti proti severu in Zahodu. Precej pa je padla “popularnost” prečkanja Slovenije po Istri, oziroma Primorski.