Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novo igrišče na Planini: “ustvarili smo pravljico, ki je postala resničnost” (foto, video)


Na Planini pri Sevnici so se po trinajstih letih razveselili prenovljenega šolskega igrišča, ki ga bodo s pridom uporabljali šolarji in v popoldanskem času otroci, mladina in rekreativci.

Naložbo šentjurske občine so namenu predali v petkovem hladnem jutru, ko so proslavili tudi teden mobilnosti.


Ravnatelj Osnovne šole Planina pri Sevnici Klemen Zdolšek se je v petkovem jutru v šolo pripeljal s kolesom. To bi storil tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci, a si je zaradi hladnega vremena premislil, saj si ob bližajočem se šentjurskem prazniku ni upal tvegati prehlada.

»Na Planini smo ustvarili neko pravljico, ki je postala resničnost. Dobro se spomnim tistih dni, ko smo otvarjali šolo, telovadnico in tole igrišče, ki je bilo takrat opremljeno s tartansko podlago, za katero pa smo vsi skupaj ugotovili, da ni primerna za to okolje, saj gre za velike temperaturne razlike tako poleti kot pozimi in tartan ni bila obstojna podlaga. Dejstvo je bilo, da je bila preplastitev igrišča nuja in vesel sem, da smo prišli do tega malega igrišča,« je o 30.000 evrov vredni naložbi preplastitve igrišča z asfaltom povedal župan mag. Marko Diaci. Dela je izvajalo domače podjetje Asfalt Kovač d.o.o..

Nekaj besed je na slovesnosti ob otvoritvi zbranim šolarjem, učiteljem, staršem, predstavnikom občine ter ostalim gostom namenil tudi ravnatelj Zdolšek, tudi pobudnik obnove igrišča. Dejal je, da ne gre le za šolsko igrišče, pač pa za planinsko igrišče, zato bo tudi odprto v popoldanskem času. Da bi bilo to mogoče, je dejal, ga ne smejo uničevati, pač pa ga morajo čuvati in mu na tak način podaljšati življenjsko dobo, saj si ne želijo, da bi igrišče morali obnavljati vsakih trinajst let.

Igrišče je bilo ob otvoritvi polno otroškega veselja. Otvoritev so s kulturnim programom polepšali osnovnošolski otroci, ki so igrali na instrumente in plesali, prav poseben pa je bil premierni nastop šolskega benda učiteljev s pevcem ravnateljem Klemnom Zdolškom, ki so zvoke in glasove združili v pesmi Bicikl.

Otvoritev novitete v šentjurski občini je pripadla županu Diaciju s simboličnim strelom na gol s sredine igrišča, nato so se otroci s kolesi zapeljali po poligonu, na svoj račun pa so prišli tudi tisti, ki so si ob tej priložnosti obuli rolerje.


Zadovoljni s športno infrastrukturo v občini

V šentjurski občini poudarjajo, da je urejenost športne infrastrukture na visoki ravni, vsakoletno pa jo tudi dopolnjuejo in nadgrajujejo. Župan Diaci med drugim poudarja, da se vsaka izmed krajevnih skupnosti ponaša z igriščem tovrstnega tipa, kar pred desetletji ni bila običajna praksa, čeprav je bila želja prejšnjih generacij za to velika. Želijo si, da bi na teh igriščih več otrok preživljalo popoldneve.

Dodajajo še, da je občina tudi sedaj v velikem investicijskem ciklu na področju športne infrastrukture. Največja naložba ta čas je izgradnja prizidka k športni dvorani v Hruševcu, v preteklosti so obnovili atletsko stezo ter šentjurski bazen, začeli pa bodo tudi obnovo malo nogometnega igrišča, ki ga bodo preplastili z umetno travo.

Dogodek so počastili z lepim kulturnim programom:

Več o dogodku pa tudi v spodnji fotogaleriji:

Poglejte še:

ŠentjurFEST 2024: Ob praznovanju občinskega praznika številni znani glasbeniki pričarali živahno vzdušje (foto, video)