Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zlata dijaka počastila tudi županja Kozjega


Pred dnevi smo poročali, da je najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina sprejel tamkajšnji župan Branko Kidrič. Med njimi je tudi izjemni mladi logik in inovator Brest Lenarčič, sicer doma iz Kozjega. In ker je Brest tudi zlati maturant, ob njem pa še soobčanka Katja Bratuša, je njun maturitetni uspeh s sprejemom počastila še županja Občine Kozje, Milenca Krajnc.

“V gosteh pri županji sta bila danes naša zlata maturanta Katja Bratuša in Brest Lenarčič. Ponosni smo na njun izjemen uspeh in jima želimo uspešno delo tudi pri nadaljevanju študija,” so na Občini Kozje zapisali na svojem Facebook profilu.

Ker imajo dame prednost, najprej predstavimo Katjo Bratuša. Dekle iz Podsrede je letos z 22 točkami na poklicni maturi zaključila srednješolsko izobraževanje v srednji zdravstveni in kemijski šoli Šolskega centra Novo Mesto. Toliko točk na maturi ji je prineslo naziv zlate maturantke. Katja Brantuša bo ostala v stroki, za katero se je izobraževala, saj študij nadaljuje na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Katja Bratuša pa ni le odlična učenka, temveč tudi izvrstna športnica. Januarja letos je v Brežicah, kjer je potekalo državno prvenstvo v badmintonu za srednješolce in srednješolke posamezno, postala državna prvakinja v badmintonu. Je članica zelo aktivnega Tenis kluba Kozje.

Katja na vrhu zmagovalnih stopničk; vir foto: Občina Kozje

Če ste mer rednimi bralci Kozjansko.info, Bresta Lenarčiča ni treba posebej predstavljati. Gre za briljantnega (zdaj že nekdanjega) dijaka Šolskega centra Rogaška Slatina. Briljantnega ne samo po pridobljenem nazivu zlatega maturanta, temveč po mednarodnih uspehih: pravkar se je vrnil z zlato medaljo z mednarodne olimpijade v umetni inteligenci, zlat je bil tudi na lingvistični olimpijadi v Riu de Janiejru, še pred tem je postal najboljši srednješolski logik v državi, na nedavni mednarodni računalniški olimpijadi pa je s slovensko ekipo osvojil srebro. Brestova posebnost je, da se ni udeleževal pouka, temveč se je od 1. razreda osnovne šole izobraževal na domu.

Brest je tudi izjemen pianist: