Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčanom zajetna dodatna sredstva za gradnjo kanalizacije


Občina Rogaška Slatina je na razpisu Ministrstvo za naravne vire in prostor pridobila sredstva za sofinanciranje projekta Odvajanje odpadnih voda v aglomeraciji Spodnje Sečovo.

V sklopu projekta bodo zgradili javni kanalizaciji za priključitev gospodinjstev v naseljih Spodnje Sečovo in Tuncovec na zbirni kanal, ki bo potekal po dolini Sečovskega potoka do priključitve na glavni kanal, ki vodi na čistilno napravo Rogaška Slatina.

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 1.852.624,00 evrov brez davka na dodano vrednost, višina prispevka ministrstva pa je načrtovana v višini 850.232,50 evrov

Občina bo lastni delež zagotovila deloma iz virov, ki se zbirajo v javnem podjetju OKP, deloma pa dodatno iz občinskega proračuna.

Kot so zapisali v sporočilu občinske uprave, trenutno potekajo aktivnosti pri pripravi razpisne dokumentacije. Objava javnega razpisa za izbiro izvajalca je načrtovana v začetku oktobra 2024, izgradnja pa bo predvidoma trajala 16 mesecev. Zaključek projekta s pridobitvijo vseh ustreznih dovoljenj je načrtovan v sredini leta 2026.

Preberite tudi:

MOS v Celju 2024: Sejem na celjsko sejmišče privabil tudi razstavljavce s Kozjanskega (foto, video)