Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najboljši dijaki ŠC Rogaška Slatina počaščeni s sprejemom


V ponedeljek je župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina, ki so v zadnjem obdobju dosegli širše prepoznavne dosežke.

Kot so zapisali pri ŠCRS, je župan je ob začetku izrazil veselje, da ima priložnost biti v izbrani družbi mladih in z njimi praznovati njihov uspeh in predanost, ki so ju vložili v šolanje, s svojimi dosežki pa prispevali tudi k odličnosti kraja. Njihovih uspehov ne gre jemati kot samoumevne, saj so plod trdega dela, vztrajnosti in talenta.

V nagovoru, ki je sledil, je župan poudaril pomen izobraževanja in osebnega razvoja ter se dotaknil tudi vpliva, ki ga imajo mladi na skupnost in obratno. Občina se trudi mladim, ki so za svoj kraj srednješolskega izobraževanja izbrali Rogaško Slatino, zagotoviti urejeno okolje in številne dodatne vsebine, kot je udejstvovanje v mladinskem delu, različnih društvih, športu, obisk kulturnih prireditev idr. Izrazil je prepričanje, da bodo udeleženci sprejema nadaljevali svojo izobraževalno pot uspešno in upa, da bodo poleg svoje strasti in zagnanosti ohranili in gojili tudi vrednote, kot so delo, spoštovanje in pripravljenost pomagati. Te vrednote so pomembna naložba za njihovo prihodnost in verjame, da jim bodo v veliko pomoč v vseh prihodnjih izzivih.

Na sprejemu je bila posebna pozornost namenjena vsem, vendar kljub temu ne gre mimo uspehov Bresta Lenarčiča, letošnjega zlatega maturanta, najboljšega srednješolskega logika v državi, zlatega z lingvistične olimpijade v Riu de Janeiru in najuspešnejšega med 90 udeleženci prve mednarodne olimpijade iz umetne inteligence. Kidrič je za izjemne uspehe čestital tako Brestu kot vsem ostalim udeležencem.

Posebna zahvala na sprejemu je bila namenjena tudi ravnateljici mag. Dubravki Berc Prah in njenim sodelavcem, ki se trudijo mladim zagotoviti kakovostno izobraževanje. Kot je povedala ravnateljica, lahko uresničujejo svoje cilje tudi s pomočjo dobrih odnosov in finančne podpore lokalne skupnosti.

Na koncu je župan dijakinjam in dijaku izročil simbolna darila kot zahvalo za njihov trud, ob zakuski pa je bila priložnost, da so mladi podelili svoje izkušnje in načrte za prihodnje.

Sprejema so se udeležili Ema Ilijašević, Brest Lenarčič, Ela Novak, Lana Očko in Karin Volavšek iz programa gimnazija, Julija Kocjan iz programa tehnik steklarstva in Marija Husak Kuhar iz programa steklar. Opravičila se je Daša Bratuša iz programa tehnik optik.