Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik kozjanskega jabolka 2024: program dogajanja

Kozjanski park letos že 25. leto zapored prireja Praznik kozjanskega jabolka. Prireditve v okviru praznika se bodo začele v nedeljo, 6. oktobra, glavno dogajanje pa bo potekalo 12. in 13. oktobra.

Tudi letos bo pred vikendom Praznika kozjanskega jabolka potekalo raznoliko dogajanje

Začelo se bo s 16. pohodom po kozjanskih sadovnjakih, 8. oktobra pa bo sledila otvoritev Žabje domačije, novega info centra za dvoživke v Kozjanskem parku, ki bo na ogled tudi med samim praznikom. Pred “glavnim vikendom” bodo obiskovalci lahko prisostvovali odprtju razstav in se udeležili Aškerčevega večera.

Slavnostno odprtje s predsednico države in pester program skozi celoten vikend

V soboto, 12. oktobra, bo dogajanje ob 10. uri slavnostno odprla predsednica Slovenije, Nataša Pirc Musar, ob tej priložnosti pa bodo podelili tudi naziv Carjevič leta 2024.

Do 18. ure bodo obiskovalci lahko uživali v sprehodu med sejemskimi stojnicami, si ogledali številne predstavitve in razstave ter sodelovali v raznovrstnih tekmovanjih, med katerimi izstopata tekmovanje v peki “štrudla” in tekmovanje v najdaljšem jabolčnem olupu. Zvečer bo za zabavo pod šotorom poskrbel S.O.S. kvintet.

Vir foto: Kozjanski park

Za tiste, ki se sobotnega dogajanja ne boste mogli udeležiti, boste sejem regionalnih lahko obiskali tudi v nedeljo med 10. in 17. uro, ko bo možna tudi udeležba na družabnem kolesarjenju in rekreativnem teku na grad Podsreda.

Kozjansko jabolko leto z mnogimi novostmi

Prva novost letošnjega Praznika kozjanskega jabolka bo shematski zemljevid, ki bo obiskovalcem omogočil lažjo orientacijo na dogodku. Zemljevid bo nameščen na obeh vhodih na trg Podsreda, pri šotoru in na info točki Kozjanskega parka, obiskovalci pa si ga bodo lahko prek QR kode prenesli tudi na svoje telefone. Zemljevid je na voljo tudi tukaj.

Druga pomembna novost je velika zunanja razstava, posvečena prejšnjim 24 Praznikom kozjanskega jabolka. Razstava bo postavljena na travniku pri upravi Kozjanskega parka.

Direktorica Kozjanskega parka, mag. Valerija Slemenšek, je v izjavi za Kozjansko.info povedala:

Slavnostna govornica pri odprtju Praznika kozjanskega jabolka bo letos predsednica RS Nataša Pirc Musar, kar si štejemo v posebno čast. Za Praznik kozjanskega jabolka imamo že bolj ali manj vse pripravljeno, zagode nam lahko samo še vreme. V primeru lepega vremena pričakujemo v Podsredi okoli 20.000 obiskovalcev.

Na stojnicah vas bo pričakalo okoli 170 razstavljavcev, zato se vsekakor splača rezervirati drugi vikend v septembru za obisk Podsrede.

Celoten program v PDF obliki najdete TUKAJ.

Oglejte si utrinke lanskega dogajanja: