Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dolge kolone zaradi gradbišča na križišču v Podplatu parajo živce voznikom


Gradnja kolesarske steze, ki bo potekala ob regionalni cesti od Mestinja proti Rogaški Slatini in Pečici, se že močno vleče in precej zamuja pričakovane roke Direkcije za ceste – zgrajena bi morala biti že do konca junija.

A še vedno ni, voznikom, predvsem tistim, ki se iz smeri Celja v popoldanski konici vozijo proti Rogaški Slatini, pa živce para začasen semafor, postavljen na gradbišču v križišču v Podplatu, kjer še posebej ob zadnjem deževnem vremenu nastajajo dolge kolone. Kot poročajo vozniki, se pot iz službe domov proti Slatini, Rogatcu in naprej, čaka tudi do 20 minut. Kolona pa nemalokrat seže od križišča v Podplatu vse do trgovine Jager v Mestinju.

V ponedeljek ob 19. uri je kolono dodatno podaljšal dogodek na cesti Podplat-Mestinje, ki je v aplikaciji zaveden kot požar na sredstvih cestnega prometa. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška. Informacijo bomo dopolnili, ko bo znanega več. naslovno fotografijo je v skupini Promet za Štajersko prispevala uporabnica Dina, spodaj pa fotografije PGD Steklarna:

Voznike še posebej jezi dejstvo, da semaforja niso umaknili te dni, ko delavci zaradi večdnevnega dežja ne delajo.

“Semafor v Podplatu – v smer Rogaške se je pot iz Šmarja podaljšala za 260%… Ko umaknejo ostale semaforje z gradbišč in ti tisti eden, ki ostane, z dodatkom nadomesti vse ostale,” je v FB skupini Promet za Štajersko napisal Robi in dodal spodnjo fotografijo.

“Danes sem “nagazil” in čakal 17 min. Jbg. Razumem, ko delajo, ampak zakaj med vikendi, v slabem vremenu, ko se ne more delat? Smiselnost in upravičenost pustimo po strani. Mislim, da nas moti le to, da je gradbeni semafor tu, ko ga ne bi bilo treba. Ko se ne dela. Pustimo razloge, zakaj se ne,” se je pridušal FB uporabnik Danijel.

“Jaz sem čakal prej dobrih 10 minut, je pa res, da sem šel iz Celja malo pred konico,” pa je zapisal Marko.

Na Kozjansko.info bomo v naslednjih dneh preverili, zakaj semaforjev takrat, ko ne delajo, ne umaknejo, kako dolgo bodo kolesarsko stezo in dotično križišče še gradili ter zakaj je prišlo do zamude.