Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek ob hitremu razvoju turizma dobiva nov zavod, imenovana že vršilka dolžnosti direktorja


Podčetrtek je najbolj turistično obiskana občina Kozjanskega in Obsotelja, z novimi projekti, kot sta obnovljen grad Podčetrtek in bodoči center v Vonarju, pa se še bolj utrjuje kot odlična destinacija slovenskega turizma. 

Vedno večje število objektov pa zahteva tudi dobro organizacijo, zato so se na občini odločili ustanoviti nov Javni zavod za turizem, kulturo in šport Podčetrtek.

Trenutno ima razne turistične destinacije v občini pod okriljem Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje GIZ, sedaj pa bo vodenje nekaterih objektov prevzel novoustanovljeni zavod, s čimer bodo med drugim lažje prišli do sofinancerskih sredstev. Javni zavod, ki se direktno financira iz občine, bo lahko delno sofinancirala država, pri zdajšnji organizaciji pa je to oteženo, ker je v lasti večih institucij.

Za začetek bo zavod prevzel vodenje gradu Podčetrtek, Banovine, novega podjetniškega centra in prihajajočega centra v Vonarju.
Fotografija z zadnje seje občinskega sveta Občine Podčetrtek, kjer so potrdili v.d. direktorja novega zavoda.; foto: Emilija Šterlek
Nov zavod že ima vršilko dolžnosti direktorja