Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spet ilegalci v Kunšperku in Dobovcu, policija objavlja telefonsko številko, kamor jih lahko pokličete


Policisti na našem območju zaznavajo povečano število nedovoljenih prestopov državne meje. Nezakonite migrante prestrezajo predvsem na območju Kunšperka v Bistrici ob Sotli. V zadnjih tednih smo tako na Kozjansko.info poročali o prestreženih Sircih, pa Iračanki in Turkih, vse v Kunšperku, slednjih pa tudi na območju Rogatca in celo v Podplatu.

Tokrat policisti PP Šmarje pri Jelšah poročajo o dveh prestreženih skupinah v istem dnevu. V četrtek, 12. septembra je bilo najprej ob 2.50 uri na območju Kunšperka prijetih 9 državljanov Sirije, istega dne okoli 22.00 ure pa so policisti pri nedovoljenem prestopu državne meje prijeli še drugo skupino 11 državljanov Sirije. Vsi navedeni so zaprosili za mednarodno zaščito.

V zvezi s tem policisti naprošajo občane, da jih v primeru zaznanih sumljivih oseb obvestijo na tel. št. 113 ali (03) 818 66 00.

Policisti PP Rogaška Slatina pa so v nedeljo 10 državljanov Sirije izsledili v Dobovcu. Tudi ti so mejo prestopili nezakonito, po prijetju pa so podali namero za prošnjo po mednarodni zaščiti.

Poglejte celotno policijsko poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah:

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 16. 9. 2024