Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan raziskovalcev 2024

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija: Ploščad pred Osrednjo knjižnico Celje
  • Kategorije:

Dan raziskovalcev je dogodek, ki se odvija na pobudo Evropske Komisije vsak zadnji petek v mesecu septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje.

V Regijskem študijskem središču, organizatorju dogodka, se zavedajo pomena privlačnosti naše regije za odlične raziskovalce ter pomena raziskovalnega dela za razvoj gospodarstva in družbe kot celote. Že dvanajsto leto zapored se dnevu namenjenemu raziskovanju priključujejo tudi visokošolski zavodi in višje strokovne šole ter raziskovalni zavodi v regiji in odpirajo svoja vrata vsem tistim, ki jih zanima vpogled v raziskovalno in inovativno delo! Na dogodku se boste lahko seznanili z raziskovalnim delom delovanja izobraževalnih zavodov, lokalnih raziskovalnih inštitutov, ki so redko odprti za javnost, lahko boste sodelovali v eksperimentih ter imeli možnost uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

Na Dnevu raziskovalcev bodo odprli tudi panojsko razstavo »CELJSKI ZLATI MLADI RAZISKOVALCI 2024« posvečeno raziskovalcem, ki so v raziskovalnem letu 2023/24 dosegli zlato priznanje na državnem srečanju mladih raziskovalcev. Mladinskemu raziskovalnemu delu bo posvečen tudi tradicionalni posvet, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Šolskim centrom Celje Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo z naslovom »Z raziskovanjem v svet/vesolje«.

Navedbe o dogodkih so informativnega značaja. Njihova točnost in izvedba je v domeni organizatorja in zanje na kozjansko.info ne odgovarjamo!



Naslednjih 20 dogodkov