Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju so “vinčkali” vso poletje (foto)


V poletnih mesecih julija in avgusta je Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in kletarjev Trta organiziral osem nepozabnih dogodkov pod nazivom Vinčkanje po Šmarško. Dogodki so potekali petkove večere na terasi Šmarske vinske kleti, ki se nahaja v Skazovi hiši.

Vsak petek so v ospredju predstavljali odlična vina lokalnih vinogradnikov društva Trta. Med sodelujočimi so bili vinogradniki Smole, Vreže, Bukovec, Planinšek, Tacer, Plevnik, Krašovec, Namurš ter Vrbek. Poleg degustacij je bila na voljo tudi brošura, ki je obiskovalcem omogočila boljše spoznavanje vin in vinogradnikov.

Dogodke je polepšalo tudi prisotnost mladih, perspektivnih glasbenikov iz okolice, ki so s svojo glasbo ustvarili prijetno vzdušje in ambient. To je omogočilo gostom, da so se ob uživanju vrhunskih vin sprostili in uživali v kulturni ponudbi.

Vinčkanje po Šmarsko (foto: Visit Šmarje)


Vinčkanje po Šmarško
je bil odličen projekt, ki je pritegnil številne goste in obiskovalce. Udeleženci so imeli priložnost spoznati in poskusiti vrhunska vina ter se seznaniti s pomenom vinogradništva v našem okolišu. Poleg tega so večeri pripomogli k večji prepoznavnosti turistične ponudbe na področju vinarstva in kulturne dediščine ter okrepili promocijo Šmarja pri Jelšah kot vinskega in kulturnega središča.

Organizatorji so s tem projektom dokazali, kako pomembno je povezovanje tradicije, kakovostnih vin in kulturnih vsebin za razvoj lokalne skupnosti in turizma. Vinčkanje po Šmarško bo zagotovo pustilo trajen vtis na vse, ki so bili del tega čudovitega poletja.

Oglejte si še fotogalerijo: