Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so letošnji občinski nagrajenci Občine Podčetrtek in županovo voščilo ob prazniku


Občinski svet Občine Podčetrtek je na ponedeljkovi seji potrdil letošnje občinske nagrajence. Ti bodo priznanja in nagrade prejeli na slavnostni seji Občine Podčetrtek 21. septembra, ko bodo otvorili tudi nov poslovni center.

Letos bo občina podelila štiri nagrade, in sicer plaketo občine, priznanje občine in denarno nagrado in priznanje župana. Te prejmejo posamezniki in društva, ki so zaslužni za pomembne dosežke v razvoju občine ali pa njihove aktivnosti predstavljajo pomembne zasluge na kateremkoli področju človekove ustvarjalnosti.

Plaketo občine bodo letos podelili Florjanu Vasletu, ki je že več kot 20 let zaposlen v podjetju Terme Olimia, skoraj desetletje pa opravlja poklic direktorja družbe. Podjetje je s svojimi turističnimi produkti Podčetrtek postavilo na sam vrh turističnih destinacij v državi, njegovemu razvoju pa še ni videti konca. V času Vaslejevega vodenja se je število zaposlenih povečalo na 350, prihodki od prodaje pa iz 16,7 na 33 milijonov evrov v letu 2023. V letih pred korono so uspešno izvedli investicijo v Wellness Termalijo, sedaj pa načrtujejo širitev bazenov in nov hotel. Podjetje je tudi velik sponzor lokalnim društvom in organizacijam, s čimer je v občini pustilo še posebej velik pečat.

Priznanje občine bo prejel Zlatko Vozlič, lastnik podjetja Parketarstvo Twin. Vozlič že skoraj tri desetletja opravlja storitev, ki postaja vedno bolj cenjena. Ogromno del opravi v lokalnem okolju, zaradi kvalitetno opravljene storitve pa ga cenijo tudi drugje. S parketarstvom in oblaganjem tal je navdušil tudi sina Filipa, ki že več let uspešno posluje sam. Ker Zlatko trdno zagovarja povezovanje podjetnikov in obrtnikov, je že dolga leta vključen v Območno obrtno-podjetniško zbornico Šmarje pri Jelšah. Od leta 2017 do 2022 je tam predsedoval sekciji lesnih strok. Ob vsem svojem delu z veseljem pomaga sokrajanom in drugim, ki potrebujejo pomoč, prav tako pa aktivno sodeluje v športnem in turističnem društvu Pristave pri Mestinju.

Denarno nagrado bo letos prejela Čebelarska družina Podčetrtek, ki deluje že 115 let. Društvo združuje okoli 80 čebelarjev iz občin Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Skupno skrbijo za okoli 2.500 čebeljih družin. Ob skrbi za čebele se prav tako aktivno vključujejo v okolje. Prisotni so na slovenskih zajtrkih v novembru, udeležujejo se raznih sejmov v okolici, o čebelah podučujejo otroke in nasplošno skrbijo za ozaveščanje pomembnosti čebel. Vredno omembe je tudi, da so čebelarji pomemben del nastanka Svetovnega dneva čebel, ki ga je pred sedmimi leti na pobudo Slovenije razglasila Organizacija združenih narodov.

Priznanje župana dobi Jože Strojin ali brat Jože, kot ga poznajo v občini. Že 25 let deluje v Olimskem samostanu, kjer sprejema turiste, popotnike in romarje. Vestno in z vsem svojim trudom skrbi za staro lekarno, ki je skrbno urejena, veliko pa postori tudi za dobrobit kraja in tamkajšnjih prebivalcev.

Županova čestitka ob občinskem prazniku

Danes, 9. septembra, Občina Podčetrtek praznuje svoj občinski praznik. V nadaljevanju si preberite čestitko, ki jo je za občane pripravil župan Peter Misja. Lepim željam se pridružujemo tudi mi in bralcem Kozjansko.info iz občine Podčetrtek ob prazniku želimo vse dobro.

Slavnostna seja ob prazniku Občine Podčetrtek bo 21. septembra, ko bodo otvorili tudi nov poslovni center.