Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna seja ob prazniku Občine Rogatec: Po 23 letih ponovno podelili naziv častnega občana (foto, video)


Ob občinskem prazniku se je v Rogatcu odvila slavnostna seja občinskega sveta, kjer so letošnji občinski nagrajenci prejeli svoje nagrade. Po 23 letih je občina prejela sedaj že tretjega častnega občana.

Slavnostne seje so se udeležili tudi župani drugih okoliških občin in poslanec Anton Šturbej, prišli pa so tudi kolesarji iz Radia Ognjišče z direktorjem Francijem Trstenjakom na čelu, ki so ta dan prikolesarili vse iz Koroške.

Uvodoma je prisotne pozdravil župan Občine Rogatec Martin Mikolič, ki je v svojem govoru čestital letošnjim nagrajencem in povzel projekte, ki so se v preteklih mesecih izvajali po občini. Eden zagotovo najpomembnejših je nov dom za ostarele, potem je tukaj hiter optični internet v okviru projekta Rune, sanacija dveh plazov, obnova gasilskega doma PGD Donačka Gora, statična sanacija druge stene gradu in gradnja kolesarske steze.

Ob tej priložnosti je župan ob prazniku izrekel tudi čestitke: “Vsem občankam in občanom ter bralcem Kozjansko.info iskreno čestitam ob našem prazniku. Zelo smo veseli, da smo vse investicije, ki smo si jih zastavili za letošnje leto, skoraj v celoti realizirali. Zagotovo je to velik prispevek k dobrobitu življenja v občini.”

Po slavnostni seji so ob praznovanju občinskega praznika za obiskovalce pripravili še veselico z Ansamblom Aplavz. Več o tem preberite tukaj.

Občina po 23 letih dobila novega častnega občana

Na proslavi ob občinskem prazniku so podelili denarno nagrado, priznanje občine in plaketo občine, po 23 letih pa so podelili še naziv častnega občana, katerega so pred tem podelili dvakrat.

Častni občan Andrej Grobelnik z županom Martinom Mikoličem

Častni občan je postal Andrej Grobelnik, nadžupnik Župnije Rogatec. Grobelnik je v Rogatec prišel že leta 1983, takoj po prihodu pa se je se je moral soočiti z večimi izzivi. Njegovo opravljeno delo je že pred več kot desetletjem nagradilo Slovensko konservatorsko društvo, ki mu je leta 2008 podelilo Steletovo priznanje. Tudi od takrat naprej še vedno sodeluje pri mnogih projektih, ki ohranjajo sakralno dediščino v naših krajih.

Denarno nagrado občine Rogatec je prejelo Društvo upokojencev Rogatec, ki je letos praznovalo 70 letnico delovanja in je eno izmed starejših v občini. Kljub starejši starostni strukturi so člani zelo aktivni in se redno vključujejo v razne programe.

Priznanje občine Rogatec je prejel Dušan Vuk, predsednik Športnega društva Gamsi Žahenberc. Z lastnimi finančnimi in materialnimi sredstvi je ob pomoči drugih članov in sponzorjev zgradil skakalnice v Žahenbercu in s tem pripomogel k razvoju smučarskih skokov v občini.

Letošnjo plaketo občine so podelili direktorici Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordani Drimel, ki si je pred leti zelo prizadevala in nase prevzela odgovornost za izvedbo projekta gradnje dislocirane enote doma upokojencev v Rogatcu, v katerem sedaj že živijo stanovalci.

Bolj podrobne opise letošnjih občinskih nagrajencev preberite tukaj.
Olejte si video in fotografije s slavnostne seje:

 

In še fotografije:

Poglejte še:

Veselica ob občinskem prazniku v Rogatcu športno in umetniško obarvana (foto, video)