Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po odprtju prizidka h gasilskem domu v Donački Gori tudi uspele Kmečke igre


V Donački Gori so aktivisti tamkajšnje krajevne skupnosti skupaj s člani društev pripravili vsakoletno prireditev Kmečke igre.

Samokolnico je vozil tudi glavni organizator; foto: Zlatka Polajžer

Tudi tokrat je dogodek obiskalo lepo število domačinov, kakor tudi občanov Rogatca in gostov iz soseščine, ki so lahko uživali ob kmečkih igrah, ki so jih pripravili organizatorji. Pomerili so se v iskanju krompirja v košari s slamo, spretnostni vožnji samokolnice, v kateri je bil
harmonikar Tilen, metanju podkev in vlečenju vrvi.

Najboljše ekipe so na koncu prejela pokale, najboljši pa so bili člani zasedbe Donačka Gora.

Za lačne želodce je poskrbelo Gostišče pod Goro, člani Prostovoljnega gasilskega društva Donačka Gora pa so poskrbeli za pijačo in srečelov, kjer je bila glavna nagrada klaftra drv. Vse skupaj so dolgo v noč zabavali Grešni muzikantje.

Kot je zapisal predsednik Sveta Krajevne skupnosti Donačka Gora, Jakob Polajžer, ki je tudi povezoval program, skupaj s PGD Donačka gora že veselo vabijo naslednje leto, ko bo PGD Donačka gora praznovalo 80-letnico obstoja.

Prizor, tik pred slovesnostjo; foto: Zlatka Polajžer

V luči prej opisane prireditve so pri PGD Donačka gora slavnostno zaključili dela z izgradnjo prizidka h gasilskemu domu, ki so vključevala tudi preureditev obstoječe stavbe, o čemur smo v zadnjem letu večkrat poročali.

Slavnostne nagovore so imeli župan Občine Rogatec, Martin Mikolič, predsednik Sveta KS Donačka Gora, Jakob Polajžer, in predsednik PGD Donačka Gora, Jože Podhraški.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela harmonikarja Klara in Tilen, članice Društva žena Donačka gora pa so poskrbele za pogostitev. Prisotni so si skupaj ogledali nove prostore.