Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani z Američanom in nekdanjim članom reprezentančnih selekcij


Košarkarji Rogaške se bodo danes zbrali na uvodnem treningu, s treningi pa začenjajo tudi pri mlajših selekcijah. V zadnjih dneh so bili v klubu aktivni na kadrovskem področju.

Tako bo v prihajajoči sezoni za Slatinčane igral ameriški krilni košarkar Brady Brown. Gre za 22-letnega košarkarja, ki v višino meri 201 centimeter.

Pred prihodom v Evropo je igral študentsko košarko na univerzi Tennessee Southern v okviru lige NAIA, kjer je v zadnji sezoni povprečno dosegal 12 točk in zbral 6,7 skokov na tekmo.

Maksim Gorbačov; vir foto: KK Rogaška

V mestu vrelcev bo igral tudi 24-letni organizator igre Maksim Gorbačov. Prejšnjo sezono je 191 cm visoki košarkar igral za Ilirijo za katero je v povprečju dosegal 4,5 točke, 1,4 skoka in 2,2 asistenci na tekmo.

Nekdaj je nosil tudi reprezentančni dres mlajših starostnih kategorij. Doslej se je preizkusil v dveh tujih državah, in sicer v Srbiji, kjer je igral v Leskovcu v prvi srbski ligi, kakor tudi v tretji nemški ligi. V Sloveniji je igral še v Sežani, Portorožu, Kopru in Škofji Loki. Uprava slatinskega kluba je z njim podpisala enoletno pogodbo.

V članski ekipi Rogaške ne bo več sodeloval Luka Božak s katerim niso podaljšali sodelovanja. V minuli sezoni je povprečno dosegal 5 točk in 3 podaje za koš.

Že prej so ekipo zapustili tudi: Tadej Colnarič, Sandi Čebular, Val Luka Jugovac, Tine Kotnik, David Kralj, Jordan Session, Njegoš Sikiraš inStaš Sivka.