Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Žegnanje konjev v Gorici pri Slivnici


Minula sončna nedelja je v Gorici pri Slivnici bila v znamenju konjev.  Žegnanje konjev se je odvijalo že 24. leto in je v Gorico pripeljalo kar nekaj navdušenih obiskovalcev. Dogodek je organiziralo Konjerejsko društvo Kozjanski furmani Šentjur, v naslednjih letih pa je cilj dogodek še bolj nadgraditi. 

Na žegnanju se je zbralo 60 konjenikov in 15 kočij iz pobratenih društev iz vse Slovenije. Za uvod so se obiskovalci lahko preizkusili v jezdenju ponijev ter se lahko popeljali s kočijami. Nad jezdenjem ponijev so letos bili obiskovalci zelo navdušeni, saj je bila to novost. Sledil je blagoslov konjev, ki ga je opravil duhovnik župnije Slivnice pri Celju Marko Šraml. Sledilo je druženje ob glasbi in jahanju.

Žegnanje konjev v Gorici pri Slivnici (foto: fb profil Konjerejsko društvo Šentjur)

Namen tega dogodka je prikazati vlogo konjev še iz časov, ko so predstavljali pomembno prevozno sredstvo, kar želijo vsako leto tudi prikazati z različnimi prikazi različnih kmečkih opravil.

Predstavniki Konjerejskega društva Kozjanski furmani Šentjur se zahvaljujejo vsem, ki so sodelovali pri pripravi samega dogodka in vsem obiskovalcem, ki so si vzeli čas ter si ogledali žegnanje ter ostalo dogajanje.