Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pol milijona za sanacijo ceste Planinski vrh-Bistrica


Na Občini Kozje z vsakoletnimi sanacijami skrbijo za urejeno cestno omrežje. Pred kratkim so se s podpisom pogodbe spustili v pol milijona vreden projekt sanacije ceste Planinski vrh – Bistrica.

Županja Občine Kozje Milenca Krajnc je pred kratkim s podjetjem Gradnje Boštanj d. o. o. podpisala pogodbo za izvedbo projekta rekonstrukcije ceste Planinski vrh – Bistrica. Kot nam je povedala, je bila omenjena cesta poškodovana v neurjih, zaradi česar so se odločili pristopiti k sanaciji. V sklopu projekta bodo uredili okoli 1.500 metrov ceste. Vozišče bo razširjeno, urejen bo spodnji ustroj ceste in vsa odvodnjavanja. Za projekt v višini dobrega pol milijona evrov si obetajo sofinanciranje s strani države.

Z rdečo je označena cesta, ki jo bodo sanirali.; vir: Občina Kozje
Dela na cestnem omrežju tudi drugod po občini

Kot je še dodala županja, si občina vsako leto prizadeva rekonstruirati večje število cest na različnih območjih občine. V jesenskem času bodo začeli s 800 tisočakov vrednim projektom na območju Gubnega. Tam bodo sanirali plaz in ob tem uredili 1.200 metrov ceste. Izvajalca del so že izbrali, tudi tukaj pa si obetajo državno sofinanciranje.

Že v prvi polovici leta so se dela izvajala na državnem cestnem omrežju v Podsredi. Tam so prestavili avtobusna postajališča, prehod za pešče ter uredili javno razsvetljavo in pločnike. Projekt je znašal 560 tisoč evrov. Občina je bila sofinancer za izgradnjo pločnikov in javne razsvetljave, ostalo pa je financirala Direkcija Republike Slovenije za ceste.

Odsek ceste Planinski vrh – Bistrica, ki ga bodo sanirali.; vir foto: Občina Kozje