Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski gasilci postavili razstavni paviljon, v katerem bo tudi 150 let stara prva društvena črpalka


Šentjurski gasilci letos obeležujejo 150-letnico ustanovitve požarne brambe in hkrati tudi toliko let neprekinjenega delovanja.

Pred meseci se je med člani društva porodila zamisel, da bi postavili razstavni paviljon in v njem na ogled postavili gasilsko opremo, ki jo hranijo v društvu. Med drugim imajo tudi voz z ročno črpalko, ki je stara 150 let in je bila prva črpalka društva.

Nedavno so nabavili les, ga skobljali, izrezali, izdolbli, pobarvali in pripravljen je bil za postavljanje paviljona. Včeraj je napočil, dan, ko so se ga odločili postaviti.

Utrinki s postavljanja paviljona; foto: Tone Kukovič

Podrobnosti v svojem zapisu opisuje član PGD Šentjur, Tone Kukovič: “Od gasilskega doma do prostora smo preko glavne ceste morali prenesti veliko lesu. Zaradi praznika je bila bolj prazna in je bilo to lažje, pa še veliko nas je bilo doma in smo raje kot nekje uživali, poprijeli za delo in se na ta način družili.”

Med delom so jih obiskali mnogi občani, jim prinesli krepčilo in jih vsi pohvalili za prizadevnost. Njihovo spodbudo je Kukovič prelil v naslednje besede: “Dali so nam energije in niti dež nas ni mogel pregnati. Skelet je končan, ko bo popolnoma gotov in v njem vsa oprema, ste vabljeni na ogled.”

Složno delo je hitro dalo učinke; foto: Tone Kukovič


Svoj zapis je Kukovič zaključil z besedami hvaležnosti: “Hvala vsem za materialno in psihološko pomoč, vsem gasilkam in gasilcem pa veeeeliiik hvala za ogromno in dobro opravljeno delo. Skupaj zmoremo vse. Z gasilskim pozdravom NA POMOČ.”