Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Brecljevem bodo potekale mladinske raziskovalne delavnice o kulturni dediščini Obsotelja in Kozjanskega


a smo kaj etnoMladinski kulturni klub Netek z Zavodom etno eko in Klubom študentov šmarske regije in Obsotelja med 23. in 28. avgustom na Brecljevem pri Šmarju pripravlja mladinske raziskovalne delavnice A s(m)o kaj etno. Mladi se bodo v zadnjem tednu pred počitnicami posvetili raziskovanju etnološke in kulturne dediščine Šmarja pri Jelšah in njegove okolice. Delavnice bodo potekale ob stari hiši na Brecljevem, kjer bodo restavratorji takrat obnavljali staro krušno peč.

Kot nam je povedala vodja projekta A s(m)o kaj etno? Janja Sivec iz Zavoda etno eko, so delavnice namenjene tistim, ki radi raziskujejo, bi se radi naučili kaj novega, se radi družijo z zanimivimi ljudmi, jih zanima, kaj delajo etnologi, radi poslušajo zgodbe in bi radi zadnji teden počitnic preživeli na zanimiv način. Kaj se bodo mladi s svojimi mentoricami etnologinjami naučili, boste lahko videli ob zaključku delavnic, ko bo v soboto, 28. avgusta, ob 18. uri v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah zaključna prireditev.

Na delavnicah, ki bodo potekale vsak dan med 8.30 in 14. uro, se bodo mladi učili o etnologiji, restavratorstvu, prisluhnili bodo zgodbam in pripovedkam iz Obsotelja in Kozjanskega, spoznali šege in navade, se srečali z domačo kulinariko, vse skupaj pa popestrili z zanimivimi igrami in ustvarjanjem zanimivih izdelkov. Prijave na delavnice še zbirajo. Če bi radi izvedeli več o delavnicah, ali vas zanima, kako se prijavite, obiščite spletno stran Mladinskega kulturnega kluba Netek