Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

»Fast food« v Šmarju pri Jelšah


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Naglica na ameriški in zahodnoevropskih način je vse bližja tudi kozjanskemu občinskemu središču, Šmarju pri Jelšah. Nedavno so v središču kraja odprli prvi šmarski »fast food«,na otvoritvi pa so bili številni krajani, pa tudi župan Jože Čakš, predsednik obrtne zbornice Stanko Šraml ter Bicskeyevi godbeniki.

Stara, zanemarjena hiša, v središču trga, je vsa v novem blišču. Gre za naložbo družinskega podjetja. Mesnin Žerak, njegove korenine pa segajo v čas pred drugo svetovno vojno, pod Donačko goro. Sedanja podjetnika, Franci ter Anton, se ukvarjata s predelavo mesa ter pakiranjem, lokale pa imata v Rogatcu ter Šmarju, pa tudi v Podlehniku, na Ptuju ter v Mariboru. Lastnik, Franci Žerak, je svoj šmarski objekt pripravljal približno tri leta.

V gostinskem delu objekta ponuja hitro postrežbo pečenega mesa in mesnih solat, v drugem delu pa je mesnica. Žerak je lepo uredil tudi zapuščeno sosednjo stavbo, kjer bodo igrali zabavne video igre, pa tudi večje parkirišče.

V zadnjem času so v Šmarju pri Jelšah odprli oziroma pripravljajo številne nove lokale, »fast food« pa je gotovo posebnost.

B.J., Foto: E. E., Novi tednik, 17. 2. 1994