Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Motel in še kaj več


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 45 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Sestavni del splošnega razvoja šentjurske občine je brez dvoma tudi gostinsko turistična dejavnost. Občinsko središče, trg Šentjur, je bil doslej brez svoje hotelske zgradbe in ob naraščajočih potrebah je tudi takšen objekt postal nujnost.

Gostinstvo Merx je kot edini družbeni predstavnik na področju gostinstva v Šentjurju našlo v tem okviru svoje interese, pa tudi dolžnosti. Zato ni naključje, da so pristopili h gradnji motela, ki bo stal (temelji že močno rastejo iz zemlje) ob sedanji avtobusni postaji v smeri Celja. Pred tem so bile variante za obnovo sedanjega Expressa (Šentjurčani mu pravijo »kavarna«) a po temelji tem premisleku je obveljala novogradnja. Načrte je izdelal Projektivni biro Velenje, izvajalec gradbenih del pa je celjski Gradis.

Motel bo prinesel v kraj več pridobitev. Imel bo 28 dvoposteljnih sob, štiristezno avtomatsko kegljišče, večjo restavracijo, posebno sobo in kuhinjske kapacitete bodo tolikšne, da ni pretirano reči, da bi to pomenilo tudi rešitev sicer perečega problema družbene prehrane v samem Šentjurju. Motel bo imel tudi vrt s približno 200 sedeži. Ker bo grajen v sklopu nove poslovno Upravne zgradbe in nove blagovnice, bo pod njegovo streho tudi kotlarna in generator za električno energijo za vse omenjene objekte.

Vsekakor je to velika pridobitev, ne samo za kraj, tudi za celotno občino. V Šentjurju bo sčasoma zgrajena obvoznica mimo centra za priključek na hitro cesto in neposredna bližina motela je več kot dobrodošla. Zgrajen naj bi bil do septembra letos.

Drago Medved, Novi tednik, 25. 1. 1979

Turistično društvo v Gorici pri Slivnici

Šentjurska občina bo kmalu bogatejša za novo turistično društvo. V Gorici pri Slivnici so namreč pred kratkim imenovali pripravljalni odbor za ustanovitev turističnega društva. Gre za kraj in območje, ki ima izredno lepe pogoje za turizem. Gre tudi za uveljavitev Slivniškega jezera, ki jej imelo že doslej, zlasti po zaslugi članov Ribiške družine Voglajna v Štorah, velik obisk. Prvi rezultati kažejo, da gre za predel, ki lahko postane pomembna turistična točka. Vtem smislu imajo pripravljen tudi program razvoja in gradnjo nekaj pomembnih objektov, od hotela do raznih igrišč in podobno. Razen tega jih čaka precej dela pri ureditvi kraja, v turistični propagandi in še kje. Za predsednika pripravljalnega odbora so izbrali Ernesta Zidanskega.

MB, Novi tednik, 25. 1. 1979

Planina: Pomembno delo

Turistično društvo Planina pri Sevnici je stopilo v novo leto s pomembno delovno zmago. S pomočjo Krajevne skupnosti in občinske Kulturne skupnosti so se namreč lotili obnove prosvetne dvorane in nalogo več kot zadovoIjivo izpeljali do konca. Tako so na novo uredili oder v dvorani, ga opremili z zavesami, uredili električno napeljavo in prepleskali celotno dvorano. Prav tako so obnovili in namestili nov ekran za kino predstave. Vsekakor lepa prireditev, pomembna ne samo za člane turističnega društva, marveč za ves kraj. Ta delovna zmaga, pa napoveduje tudi oživljeno delo domačega turističnega društva.

MB, Novi tednik, 25. 1. 1979