Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mednarodnem boksarskem turnirju v Mariboru Gal Šepic do stopničk


V Mariboru se odvijal velik mednarodni boksarski turnir Silver belt pod okrilom mednarodne organizacije International boxing associacion in Slovenske boksarske zveze. Na turnirju je sodeloval tudi član rogaškega boks kluba Legionar, Gal Šepic.

Gal je tekmoval v kategoriji do 71 kilogramov, poleg njega pa je v isti kategoriji sodelovalo še sedem boksarjev. V polfinalu je Šepica čakal Ilija Lishchuk iz Ukrajine, ki je nastopal pod zastavo Svetovne boksarske zveze. Gal je prvo rundo izgubil, a v drugi polovici borbe strl nasprotnika in zasluženo zmagal. V finalu ga je čakal aktualni evropski prvak iz Rusije, ki zastopa Srbijo, Vakhid Abbasov, ki je tudi 3. na svetovni lestvici. Gal je na vrhunskem nivoju odboksal cel dvoboj. Dobil je drugo rundo, ko je nasprotnik, ki ni našel prave rešitve, dobil tudi javni opomin zaradi držanja. Gal je izgubil z rezultatom 4:1, vendar so s prikazanim v klubu več kot zadovoljni.

Ta vikend člani kluba nastopajo v Regionalni ligi, ki se odvija v Nikšiću v Črni Gori, kjer bodo boksali Gašper Podgoršek v kategoriji člani do 71 kg, Dorijan Zymeri v kategoriji mladinci do 80 kg za Maribor ter Gal Šepic v kategoriji člani do 71 kg za Slavijo iz Banja Luke.

Finalni nastop Gala Šepica: