Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešno izpeljano jubilejno 10. tekmovanje v otroškem športnem plezanju (foto)


Jubilejno 10. tekmovanje v otroškem športnem plezanju, ki se je odvijalo 10. aprila 2022 na umetni plezalni steni v večnamenski športni dvorani Podčetrtek, je organiziralo Planinsko društvo Atomske Toplice Podčetrtek. Poleg članov so se tekme udeležili tudi člani PD BOČ Kostrivnica in Plezalnega kluba Rogaška Slatina. Tekmovanja se je udeležilo 66 otrok, ki so tekmovali v naslednjih kategorijah:

KATEGORIJE TEKMOVALCEV: NAGRADE:
ml. cicibani / ml. cicibanke

st. cicibani / st. cicibanke

ml. dečki / ml. deklice

st. dečki / st. deklice

letniki 2013 ali mlajši

letniki 2011, 2012

letniki 2009 in 2010

letniki 2007 in 2008

vsi spominske medalje

medalje za prva tri mesta

medalje za prva tri mesta

medalje za prva tri mesta

Tekmovalce se je varovalo z vrha. Višina sidrišča na plezalni steni je bila 7 metrov. Vsak tekmovalec je plezal dve smeri (lažjo in težjo). Seštevek doseženih točk je štel v končni rezultat. Če sta imela prva dva ali več tekmovalcev isto število točk, se je vrstni red odločil v medsebojnem superfinalu v hitrostnem plezanju. Medalje za prva tri mesta so dobili otroci v vseh kategorijah, razen v kategorijah mlajši cicibani in mlajše cicibanke, zaradi panožne omejitve, ki določa, da se na tekmovanjih v športnem plezanju mlajšim od 10 let ne podeljuje priznanj za dosežena mesta na tekmovanjih.

V dvorani je bilo navzočih več kot dvesto staršev otrok tekmovalcev in drugih gledalcev, ki so med tekmovanjem zavzeto in glasno navijali. Navzoče je pozdravil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je tudi podelil medalje vsem najboljšim po kategorijah. Vsem ostalim tekmovalcem je podelil spominske medalje.

V kategoriji starejši cicibani je prvo mesto dosegel Jakob Planinšek iz PD AT Podčetrtek, drugo mesto Luka Drofenik iz PD AT Podčetrtek, tretje pa Anej Črnigoj iz PD Boč. V kategoriji starejše cicibanke je zlato medaljo osvojila Ana Žerjav iz PD AT Podčetrtek, srebrno Alja Ogorevc iz PK Rogaška Slatina, bronasto pa Ana Limbek iz PD AT Podčetrtek. V kategoriji mlajši dečki si je zlato medaljo priplezal Jaša Kampuš, srebrno David Kropec, bronasto pa Izak Lepej, vsi iz PK Rogaška Slatina. Med mlajšimi deklicami se je najbolje odrezala Zoja Gotlin iz PK Rogaška Slatina, drugo mesto si je priplezala Alina Kočar iz PD AT Podčetrtek, tretje pa Nives Firer iz PD Boč. V kategoriji starejši dečki sta prvo in drugo mesto osvojila Tomaž Peter Frišek in Žiga Kampuš iz PK Rogaška Slatina, med starejšimi deklicami pa so bile najboljše Lara Pretnar iz PK Rogaška Slatina s prvim mestom, Vivien Blažun iz PK Rogaška Slatina z drugim in Breda Senica iz PD AT Podčetrtek s tretjim mestom.

Najboljši tekmovalci so poleg medalj dobili še karte za kopanje v TERMAH OLIMIA ter praktične in sladke nagrade ostalih sponzorjev: ČOKOLADNICE OLIMJE, SLADOLEDARNE LIPA v Podčetrtku in prodajnega mesta Telekoma Slovenije PROLON v Šmarju pri Jelšah.

I.Š.