Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gradbena dela v Šmarju: padel most na Vegovo ulico, zaradi preplastitve polovična zapora glavne ceste


Na križišču pri trgovini Kašča v Šmarju pri Jelšah napredujejo gradbena dela, v okviru katerih je padel tudi most, ki vodi na Vegovo ulico ter do OŠ Šmarje pri Jelšah. Obvoz za dostop do druge strani potoka pa je možen po novozgrajeni cesti Dobrava.

Dela potekajo zaradi prenove križišča pri trgovini Kašča, kamor bo umeščen zavijalni pas za večjo pretočnost prometa. Zaradi trenutnega velikega naklona mostu pa se bo celotno križišče izravnalo (glavna cesta mimo kašče bo nekoliko dvignjena), tako da bo novi most bolj položen. Ob izgradnji križišča se ureja tudi parkirišče pri kmetijski zadrugi ter prestavlja avtobusno postajališče. Namesto križišča je bila najprej načrtovana umestitev krožišča, vendar se je ideja zaradi bližine železnice in pomanjkanja prostora izkazala za nemogočo. Vrednost investicije je dober milijon evrov, od tega bo 770.000 prispevala Direkcija Republike Slovenije za ceste, 240.000 pa občina. Zaključek projekta bi naj bil januarja leta 2022, ta pa se bo po vsej verjetnosti podaljšal najmanj za 2 meseca. Več o križišču pri Kašči ter drugih projektih po Šmarju si lahko preberete tukaj.

Istočasno ob gradnji križišča pri Kašči pa poteka tudi preplastitev glavne ceste čez Šmarje pri Jelšah, zato čez kraj velja polovična zapora na relaciji od odcepa za Obrtniško ulico (pri avtobusni postaji) do odcepa za Kolodvorsko ulico (pri notarju). Cesta bi naj bila ponovno odprta v soboto, 20. novembra ob 17. uri.

Foto: FB / Občina Šmarje pri Jelšah

D.K.