Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pomemben delež pri naslovu državnih prvakov


Zadnja majska nedelja je bil zelo srečen dan za štiri fante iz šentjurske občine, ki so znani kot zagnani igralci malega nogometa oz. futsala, ki se igra v dvoranah. Kot člani ekipe iz Dobovca, so postali državni prvaki v prvenstvu ekip do 21 let.

V razburljivi tekmi so pred lepo napolnjenimi tribunami premagali vrstnike iz Litije. Ekipi sta imeli po rednem delu prvenstva isto število točk, tako da so resnično odločale le finese.

 

 

Mladinska ekipa Dobovca; stojita: Urban Verhovšek (1. z desne), Roman Iskrač (3. z desne); čepi: Klemen Brečko (2. z leve)

Aljaž Hrovatič je prispeval 15 zadetkov in je bil tretji strelec svoje ekipe. Aljaž je tudi član ekipe do 17 let, kljub mladosti pa je v članski konkurenci, Dobovec je prvenstvo končal v četrtfinalu, v tej sezoni zabil 8 golov. Aktiven je tudi ne šentjurskem asfaltu, kjer ob koncih tednih igra za Loške hopse Alfagrad. Pri slednjih se uigrava z Romanom Iskračem, ki je za črno-bele Obsoteljce zadel 13-krat. Iz naših logov prihaja tudi vratar Urban Verhovšek, ki je prav tako aktiven pri hopsih. Svoj delež je prispeval tudi Klemen Brečko, ki drugače skupaj z očetom Slavkom igra za Sokole.

 

KMN Dobovec letos obeležuje 30-letnico in je svoje domače ligaške tekme doslej igral v Rogaški Slatini, naslednje leto pa bodo zaigrali v novi dvorani v Rogatcu.

 

Prispevek igralcev z območja Šentjurskega pa ni nezanemarljiv tudi pri članski ekipi Dobovca. Matjaž Vojsk (Loka Vulkanizerstvo Mulej), ki je tudi na širšem spisku državne reprezentance, je prispeval 10 zadetkov. Primož Gajšek (Loka VM) je bil tako kot Aljaž Hrovatič uspešen 8-krat, Aleš Marot 5-krat (Loka VM), Gašper Hrovatič (Loški hopsi) pa se je med strelce vpisal enkrat. Tudi pri tej ekipi je med vratnicama Urban Verhovšek.

 

 

t: bR, f: Slavko Pavlovič