Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaško za vodilni položaj pokopal skok; oslabljeni Tajfun pomagal termalcem


V derbiju prvouvrščenih ekipe Lige Nova KBM za prvaka, ki je štel tudi za najboljšo izhodiščno pozicijo v izločilnih bojih, je Rogaška proti nekdanjemu ABA-ligašu večkrat nadoknadila zaostanek, a so na koncu zmagali Novomeščani, ki so skok dobili s 35:50.

Do prve opaznejše razlike je prišlo v 14. minuti, ko je gostujoča ekipa povedla za šest točk, Rogaška pa je s serijo sedmih točk proti koncu polčasa vzpostavila ravnotežje.

Po izenačenem uvodu v drugi polčas so farmacevti preko Sandija Čebularja, ki je odigral najbolje po dolgem času, saj je bil z 18 točki najboljši pri Krki, dvakrat povedli za pol ducata točk. Najvišja prednost gostov je bila v 28. minuti pri 42:51, a je domača zasedba do konca četrtine prišla na točko zaostanka.

Podobno je bilo v zadnji četrtini. Krka je preko še enega nekdanjega igralca, Žige Dimca, v 37. minuti povedla 54:63. Rogaška se je trudila zmanjšati razliko, kar ji je v dobršni meri uspelo slabe pol minute pred koncem, ko je Tadej Ferme s trojko znižal na 65:68. Po zadetih prostih metih Krkinega Ronalda Curryja je Dragiša Drobnjak četrt minute pred koncem zadel za 67:70. Dimec je nato zgrešil prosta poskusa, a je skok ujel Curry, ki je bil znova natančen iz prostih metov. Taylor Johns je na koncu zadel prvi prosti met in namerno zgrešil drugega, a je žoga prišla do Curryja, kar je dokončno odločilo tekmo.

ROGAŠKA : KRKA 68:72 (15:17, 15:14, 19:20, 19:21)
Ferme 16, Drobnjak 13, Davis 11, Johns 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Odigrali smo zelo borbeno tekmo pred polno dvorano v Rogaški Slatini. Zabeležili smo poraz in tako prekinili serijo zmag. Glavni razlog za zmago Novomeščanov je bila njihova dominacija v skoku. Vseeno sem zadovoljen z videnim in pripravljeni smo na nove izzive.”

Simon Petrov, trener Krke: “Zelo pomembna zmaga, saj nam prinaša prednost domačega igrišča v polfinalu in morebitnemu finalu. Bili smo oslabljeni, nismo igrali kot znamo, a vseeno na koncu šteje le zmaga.”

Ostali tekmi

HOPSI POLZELA : HELIOS SUNS 83:70

UNION OLIMPIJA : ZLATOROG LAŠKO 88:87

Lestvica

    Z/P točke
1. Krka 8/1 17
2. Rogaška 7/2 16
3. Union Olimpija 4/5 13
4. Zlatorog Laško 4/5 13
5. Hopsi Polzela 4/5 13
6. Helios Suns 0/9 9

V zadnjem kolu lige za prvaka bo Rogaška v soboto gostovala pri državnih prvakih v Domžalah, a bo v vsakem primeru končala na drugem mestu, kar v polfinalu pomeni prednost domačega igrišča.

§ §

V Ligi Nova KBM za obstanek je Tajfun igral brez Daniela Vujasinovića in Malcolma Granta, a kljub temu v četrtem poskusu prvič ugnal Šenčurjane. Ravno z njimi bodo Podčetrtani v soboto igrali odločilno tekmo za obstanek v prvoligaški druščini. 

TAJFUN : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 75:68 (22:14, 8:23, 20:17, 25:14)
Sarajlija 23, Jereb 21, …

Jurica Golemac, trener Tajfuna:“Čestitam fantom za odlično predstavo in profesionalnost, ki so jo pokazali. Dali smo vse od sebe, da smo zadnje srečanje pred domačimi gledalci v tej sezoni dobili. To zmago bi posvetil prav njim, saj so bili celotno sezono naš šesti igralec.”

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Za nami so tri težke tekme, ko smo igrali proti neobremenjenim nasprotnikom, vsakič pa smo bili žrtev lastnih napak v končnici. Postavili smo se v položaj, v katerem bo zadnja tekma pomembna za končno uvrstitev. O svoji usodi bomo odločali sami.”

TERME OLIMIA PODČETRTEK : LTH CASTINGS 82:52 (35:10, 17:12, 21:19, 9:11)
Štruc 16, Julević 15, Strnad 13, Cerkovnik in Janc 11, …

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: “Čestitam igralcem za pravi pristop. Tekma ni bila lahka, še posebej pa priprava na njo. Igralci so storili to, kar se od njih pričakuje in zahteva. Hitro smo povedli, nato pa prednost obdržali do konca tekme. To kaže na zrelost in napredek ekipe. Upam, da bosta koncentracija in želja prisotni tudi na sobotni tekmi.”

Rade Mijanović, trener LTH Castings: “Zaslužena zmaga Term. Enostavno bili so bolj sveži, kar je posledica daljše klopi in tu kaj več ni za dodati. Po zadnji tekmi v tej sezoni bi se najprej zahvalil vodstvu kluba, ki nam je omogočilo dobre pogoje za delo in podporo. Zahvala tudi igralcem, ki so upravičili zaupanje in si pridobili prepotrebne izkušnje na svoji razvojni poti. Hvala tudi sodelavcem iz “proizvodnje”. Pomočniku Urošu, ki je imel svoj strokovni in človeški doprinos pri delu, Irisu, ki je poskrbel za tehnične pogoje ter Nejcu, ki je opravil kakovostno delo pri komuniciranju z javnostmi. Nenazadnje zahvala tudi vsem navijačem, ki so nas to sezono spremljali in podpirali.”

Lestvica

    Z/P točke
1. Sixt Primorska 16/3 35
2. Tajfun 14/5 33
3. Šenčur Gorenjska gradbena družba 11/8 30
4. Terme Olimia Podčetrtek 10/9 29
5. LTH Castings 6/14 26
6. Portorož 1/19 21

Tajfun bo v soboto gostoval pri Primorski v Kopru, in sicer se bo tekma začela ob 18.00. V Šenčurju se bo srečanje s termalci začelo uro kasneje.

*foto: KK Rogaška

festival-cokolade-polsi-klik