Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jurčkov abonma v Šentjurju 2017: Medvedka na potepu (video)


Minulo soboto se je v Ipavčevem kulturnem centru odvila že tretja predstava letošnjega Jurčkovega abonmaja, z naslovom Medvedka na potepu v izvedbi KUD Teater za vse. Tudi to predstavo si je ogledalo lepo število otrok, ki jih tudi letošnji izbor predstav navdušuje. 

Letošnja sezona Jurčkovega abonmaja je zaznamovana z dobrim obiskom vseh treh predstav, ki so se do sedaj odvile (poleg omenjene sobotne še oktobrska Ribič in njegova žena ter novembrska Igraj se z mano). Po besedah organizatorjev, Mladinskega centra Šentjur, abonmajske predstave skrbno izbirajo, v svojo sredino vabijo tiste predstave in izvajalce, ki nagovarjajo tako najmlajše kot njihove starše. Letos je po podatkih organizatorjev aboniranih 57 otrok, vsako predstavo pa si poleg njih ogleda še približno toliko obiskovalcev izven. 

medveda_na_potepu_sentjur_2

Vsebinsko razgibana predstava, ki nagovarja slehernega obiskovalca, je vključevala tudi petje. In ker nagovarja nagovarja najmlajše, jih tudi aktivno vključuje v dogajanje na odru. Del slednjega smo posneli, kar si lahko ogledate spodaj. 

Vsebina predstave govori o medvedkih Mišku in Bučku, ki sta se odpravila v dolino raziskovat Veselo hišo, kjer je vedno toliko otrok in igrač. Kaj vse se v vrtcu, tej veseli hiši, lahko počne? Je telovadba dovoljena? Pa risanje? In sprehodi? Vse to in še več so izvedeli obiskovalci sobotne predstave.

 

Vabljeni torej na še zadnjo predstavo letošnjega abonmaja, ki se bo odvila 25. marca 2017, ob 10. uri, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Takrat bo na sporedu predstava Čebelarjeve čebelice. Tudi to abonmajsko predstavo si bo moč ogledati izven.

odtenki-njive