Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V aferi “Zdravstveni dom” se oglaša tudi dr. Vinko Gorenak: zoper nekatere člane Sveta zavoda bo potrebna kazenska ovadba


V vroče dogajanje okrog imenovanja novega direktorja JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah se sedaj vključuje tudi poslanec državnega zbora, izvoljen na tem območju, dr. Vinko Gorenak.

V stališču, ki ga je posredoval na Kozjansko.info, je oster do zadnjih potez Sveta zavoda JZ Šmarje pri Jelšah, še posebej glede drugega glasovanja tistih članov sveta, ki so Svetelška potrdili v drugo, čeprav so bile napake v izbirnem postopku znane.

“Po moji oceni bo potrebna kazenska ovadba,” piše poslanec SDS.

Gorenak začenja s tem, da se kot poslanec, že tretjič izvoljen v volilnem okraju, ki geografsko obsega šest kozjansko-obsoteljskih občin, do sedaj v lokalne zadeve ni vpletal.

“Toda, ko stvari gredo preko roba, ko gredo v polje nekorektnosti in nepoštenosti, ko gredo v polje nezakonitosti in ko levi del politične večine v Svetu Občine Šmarje pri Jelšah, ki ima en sam glas večine, želi vsiljevati voljo ne le desnemu delu politične manjšine v istem občinskem svetu, temveč vsem ostalim občinskim svetom vseh ostalih petih občin, pa sem ocenil, da se moram javno oglasiti,” pravi in dodaja, da so ga k temu pozvali tudi mnogi ljudje. 

V nadaljevanju piše, da je v zadnjih dvajsetih letih, odkar se je stalno preselil v te kraje, mnogokrat poslušal o izgubah Zdravstvenega doma, dokler ni mesta direktorice prevzela Irena Nunčič.

“Očitno je temeljito posegla v organizacijo in delovanje te ustanove, kar je po dolgih letih prineslo tudi presežek v poslovanju, ki ga uspešno vlaga v investicije, ki so v korist zlasti bolnikom,” izpostavlja Gorenak. A ugotavlja tudi, da se dober vodja komu tudi zameri. 

“Z delom Irene Nunčič so očitno zadovoljni zdravniki, zadovoljne so vse občine našega območja, razen 10. občinskih svetnikov od 19. v Občini Šmarje pri Jelšah,” ocenjuje Gorenak.

Po njegovih besedah je poskus leve politične večine v šmarskem občinskem svetu, da Ireno Nunčič dvakrat zavrne in “očitno dogovorjeni in nameščeni večini Sveta zavoda”, da imenuje kandidata, ki ne izpolnjuje pogojev, vsega obsojanja vreden.

“Dejanje drugega glasovanja članov Sveta Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, pa ima po mojo oceni celo znake kaznivega dejanja,” pravi Gorenak in dodaja, da ko se bodo o tem izrekle ustrezne inšpekcijske službe na državni ravni, bo po njegovi oceni “potrebna tudi kazenska ovadba zoper omenjene.”

Irena Nunčič kandidatka za občinsko svetnico na listi SDS

Vodja volilnega štaba Irena Nunčič, kandidat za župana občine Šmarje pri Jelšah Janko Šket in predsednik OO SDS Šmarje pri Jelšah dr. Vinko Gorenak
Irena Nunčič, Janko Šket in dr. Vinko Gorenak ob napovedi županske kandidature na volitvah 2014

Podpora pomembnega poslanca Slovenske demokratske stranke, sicer rojenega Pohorca in 19. na naši lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2015 dosedanji direktorici Zdravstvenega doma je sicer po svoje logična. Irena Nunčič je namreč  okviru stranke SDS aktivno politično delovala v času lokalnih volitev, ko je vodila volilni štab kandidata za župana Janka Šketa ter tudi sama kandidirala za občinski svet.

Spomnimo, kandidat SDS Janko Šket je na županskih volitvah zbral 24,61 % glasov in v prvem krogu izgubil proti izvoljenemu Stanku Šketu, stranka SDS pa je s petimi občinskimi svetniki druga največja v šmarskem občinskem svetu, za Listo Stanka Šketa s šestimi izvoljenimi kandidati.

 

Kakšni so nadaljnji postopki izbire direktorja

Medtem se je iztekel ponovljen razpis za direktorja Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki sedaj zahteva “le” I. bolonjsko stopnjo izobrazbe. Za pričakovati je, da sta se na razpis prijavila tako Irena Nunčič kot Aleksander Svetelšek.

O kandidatu bo Svet zavoda po naših informacijah odločal v tednu po novem letu.