Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 2. 8. 2016



images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurZaseg prepovedane droge

Policisti so 26. 7. 2016 zasegli sadike občanoma Šentjurja, ki sta jih gojila na svojih vrtičkih. Policisti so enemu zasegli dve, drugemu pa tri sadike rastline, ki so po videzu in vonju podobne rastlini konoplja. Po opravljeni analizi bo v primeru pozitivnega rezultata zoper oba podan hitri postopek o prekršku.

 

Družinski pretep

Policisti so bili 27. 7. 2016 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kjer naj bi občan napadel svojo sestro in jo telesno poškodoval. Na kraju je bilo po zbranih obvestilih ugotovljeno, da je prišlo do spora med bratom in sestro, ki se je stopnjeval do te mere, da je brat fizično napadel sestro. O zadevi bodo policisti podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

 

Drzna tatvina iz hiše

Policisti so bili 28. 7. 2016 obveščeni da sta dva neznanca, ki sta se vozila z srebrnim vozilom madžarskih registrskih tablic, v petek, 22. 7. 2016 izvršila tatvino v Lutrju, in sicer je eden zamotil starejšo občanko, drugi pa je ta čas preiskal hišo in odtujil zlatnino. Policisti še zbirajo podatke o storilcih.

Vse občane opozarjamo, da ne spuščajo raznih neznancev, ki naj bi bodisi kaj prodajali ali kaj iskali v hišo, ter naj o tem takoj obvestilo policijo na št. 113, pri tem pa si poskušajo zapomniti čim več podrobnosti (znamko in tip vozila, barvo, registrsko tablico…)

 

Poskus vloma

Policisti so bili 30. 7. 2016 ponovno obveščeni, da je neznanec poskušal vlomiti v gostinski lokal v Dolah, vendar pa mu to ni uspelo. Policisti so zavarovali sledi, ter zbirajo obvestila o storilcu, zoper katerega bo podana kazenska ovadba.

 

Vožnja v naravnem okolju

Občan je 30. 7. 2016 obvestil policiste, da mu je neznan voznik štirikolesnika črne barve naredil škodo na njivi, ker se mu je vozil po koruzi in ostalih poljščinah. Policisti zbirajo obvestila o nevestnem vozniku, kateremu bo ob izsleditvi izdan plačilni nalog.

 

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 31. 7. 2016 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Šentjurju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je javni red in mir kršil vinjen občan, ki je prišel v lokal in se jezil na natakarico. Policisti so mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

 

Najden denar

Občan je 20. 7. 2016 na Policijsko postajo v Šentjurju prinesel denar, ki ga je našel v bankomatu pri trgovini KEA v Šentjurju. Če je denar kdo pozabil, naj se z dokazilom o transakciji  zglasi na Policijsko postajo Šentjur.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik