Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend: nasvidenje naslednje leto


golDva neodločena izida, dva poraza, trije goli in trije rdeči kartoni – to je izkupiček naših nogometnih ekip v zadnjem krogu jesenskega dela. Šentjurčani znova niso zatresli mreže, Rogatčani so se presenetljivo dobro upirali favoriziranim Koroščem, Šmarčani so izgubili 2. mesto na lestvici, Slatinčani pa so prekinili niz porazov.

2. SNL
Šentjurčani so doma gostili ekipo Garmin Šenčur. Napadalci obeh ekip niso bili najbolj razpoloženi, saj se mreži vratarjev Matjaža Kastelica in Darjana Curanovića nista zatresli. Šentjurčani so od 54. minute igrali le z desetimi možmi. Zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen Denis Popovič. Vse ekipe v 2. SNL so v 14. krogu obdržale položaj na lestvici, ki so ga imele po 13. krogu. Šentjur tako ostaja na sedmem mestu. Naziv jesenskega prvaka so si priigrali nogometaši ajdovskega Primorja, ki imajo točko prednosti pred Triglav Gorenjsko. Spomladanski del se v 2. SNL začne 5. marca 2010.

MU Šentjur : Garmin Šenčur 0:0 (0:0)
Izključen: Popovič (54′ – Šentjur)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

 

3. SNL-vzhod
Mons Claudius je pred zimskim premorom gostoval v Dravogradu pri drugouvršeni ekipi Koroške. Rogatčani so presenetljivo povedli. V 13. minuti je zadel kapetan Ivan Firer. Izenačil je Borut Pušnik. Tik pred polčasom je z drugim zadetkom mons v novo vodstvo popeljal Firer. V nadaljevanju so domači pritisnili proti vratom Franca Voduška. Rezultat sta preobrnila Grega Kardoš in David Kiselak. Morda bi Mons Claudius lahko tekmo celo dobil, če v 55. minuti ne bi bil izključen Denis Muratovič. Edinega predstavnika Obsotelja v 3. SNL čaka v zimskem premoru veliko dela, če želijo popraviti jesenske rezultate. Po obetavnem začetku, ko so iz treh tekem odnesli dve zmagi, so v nadaljevanju prvenstva osvojili le točko. Jesen končujejo na 13. mestu s točko prednosti pred zadnjo Palomo in osmimi točkami zaostanka za štorskim Kovinarjem in ekipo Tromejnik-G Kalamar. Z zmago v Pesnici je jesenski prvak postal celjski Simer Šampion.

Koroška Dravograd : Mons Claudius 3:2 (1:2)

Pušnik (34′), Kardoš (83′), Ovčar (89′); Firer (13′, 44′)
Izključen: Muratovič (55′ – Rogatec)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
V lokalnem derbiju med Bočem in Šmarjem so nekoliko presenetljivo slavili domačini. V neugodnih igralnih razmerah (močan veter) so igralci iz Poljčan povedli v 10. minuti, ko je Ladislav Drosk z bele točke ugnal Davida Jesenka, ki je zamenjal poškodovanega Luko Lorgerja. Drosk je postavil tudi končni izid. V začetku drugega polčasa je zadel s prostega strela.

Slatinčani so doma gostili ekipo Pohorja. Rezultatsko je bilo srečanje odločeno že po prvih desetih minutah igre. Slatinčani so hitro povedli z zadetkom Sama Mrkše. Gostje so hitro izenačili. V 9. minuti je bil uspešen nekdanji napadalec Maribora in strelec zadetka v Lyonu Dalibor Filipovič. Do konca srečanja sta obe mreži mirovali. Rogaška je tekmo končala z desetimi igralci. V zadnji minuti je bil izključen Urh Kobilšek.

Šmarčani so s porazom izgubili dve mesti na lestvici in so zdaj četrti. 24 točk, toliko kot Jagri, imata še Gerečja vas in Podvinci. Slatinčani so pred zimo na 9. mestu z 19 točkami. Jesenki prvak je ekipa AHA EMMI Bistrica, ki ima 30 točk.

Boč Poljčane : Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah 2:0 (1:0)

Drosk (10′ – 11m, 48′)

GIC Gradnje Rogaška : Pohorje 1:1 (1:1)
Mrkša (5′); Filipovič (9′)
Izključen: U. Kobilšek (90′ – Rogaška)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

* Slika je simbolična