Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NK Šmarje vzgojil državnega reprezentanta


Dolgoletno dobro delo z mladimi nogometaši v Šmarju dobiva tudi prve otipljive sledove. Matic Tepeš, ki je v šmarskem nogometnem klubu žogo brcal dobrih sedem let, je postal član kadetske nogometne reprezentance Slovenije.

Svojo nogometno pot je začel v Šmarju s sedmimi leti, pri devetih postal kapetan svoje ekipe, pri dvanajstih kapetan regijske nogometne reprezentance, pri štirinajstih pa je sprejel vabilo NK CM Celja ter takoj postal eden glavnih igralcev svoje generacije. Po dobrem letu igranja v celjskem dresu je bil skupaj s soigralcem, Mozirčanom Nacetom Ermencem, vpoklican v državno reprezentanco U16.

Njegov trener pri NK Šmarje Rok Čakš je o njem povedal: “Zgodba Matica Tepeša je zanimiva in poučna. Marsikdo bi rekel, da fant v svoji generaciji šmarskih sedemletnikov ni bil najbolj nadarjen nogometaš. A njegova velika prednost so pozitiven karakter, osebnostna inteligenca (osnovno šolo je končal z odliko) in izredna želja po treningu. Potreboval je zgolj primerno igralno mesto ter podporo in zaupanje, na katerih si je zgradil igralno samozavest. Njegov hiter nogometni razvoj je bilo tako v naslednjih letih veselje spremljati.”

Danes je Matic sicer igralec NK Celja (kot še devet drugih nekdanjih šmarskih nogometašev), a svojega matičnega kluba ni pozabil. S prijatelji in nekdanjimi soigralci v NK Šmarje se je veselil tudi ob njihovi letošnji osvojitvi naslova prvakov 2. lige starejših dečkov.

In kakšno prihodnost mu napoveduje njegov nekdanji trener? “Svetlo, svetlo. Če bo le ohranil samozavest na igrišču in občutek za skromnost ob njem,” pravi Čakš. “Veseli pa, da imamo v NK Šmarje še kakšnega mladca, ki ne zaostaja za njegovimi sposobnostmi,”  še dodaja.

Upamo in verjamemo, da je temu res tako.


Povezava do predstavitvene strani slovenske nogometne reprezentance U16


 Matic v dresu ekipe U10 NK Šmarje pri Jelšah