Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem gostili turnir v karateju


V večnamenskem centru Kozje je v nedeljo Karate klub Kozjansko in Obsotelje gostil tekmovanje Kozjanski zmaj 2024. Udeležilo se ga je 121 tekmovalcev iz 21 klubov iz Slovenije. Na dveh tatamijih so potekale kate, borba na tarči in športne borbe.

Pogled s tribun; foto: KKKO

Kot so zapisali pri KKKO, se je po uvodnem zboru in uradni otvoritvi podžupana Občine Kozje, Filipa Volauška, tekmovanje na izjemno lep, sončen jesenski dan začelo.

Za KKKO je nastopilo veliko število tekmovalcev. Nastopili so: Marija Pohovski, Hamza Nišić, Ana Bele, Benjamin Herman, Miha Jurak, Lili Križnik, Izak Lipnik ter Vanna Vilk Petanjek. Nastopili so v različnih disciplinah in osvojili 15 medalj, od tega 8 zlatih, 6 srebrnih in eno  bronasto.

Medalje in pladnji; foto: KKKO

Na koncu tekme so za najboljše tri klube podelili tri kristalne pladnje, domači klub pa ni sodeloval v seštevku. Tretje mesto je osvojil Karate klub Žalec, drugo Karate klub Polzela, zmagovalec pa je postal sosedski Karate klub Brežice.

Da je tekma bila organizirana na tako visokem nivoju, gre velika zahvala organizacijskemu osebju, ki je pred tekmo in na dan tekme z veliko vnemo priskočilo na pomoč. Pri KKKO so ob tem zapisali: “Zahvaljujemo se vsem, ki so predano izvajali naloge, da je tekmovanje potekalo nemoteno. To so bili: Pepi Kladušek, Ema Romih, Mateja Frangež-Herman, Eva in Zala Petauer, Ana in Lea Bele, Benjamin Herman, Suzana Ravnikar, Božidar Pohovski, Anže Križnik, Žan Luka Lesnika. Zahvala gre tudi izjemno ustrežljivi Andreji Čokl , ki je bila prisotna kot oseba za nudenje prve pomoči. Zahvaljujemo se tudi upravljavcu centra Blažu Hartlu, s katerim dobro sodelujemo in nam vedno, z veseljem priskoči na pomoč in skupaj z nami išče nove in boljše rešitve. Za vso podporo se zahvaljujemo tudi občini Kozje, ter podjetju Rajmax d.o.o., ki je doniralo izjemno lepe medalje.”

Marija Pohovski v Karlovcu; vir foto: KKKO

Na mednarodnem karate tekmovanju v Karlovcu je med 440 tekmovalci iz 50 klubov iz štirih držav nastopila tudi članica Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Marija Pohovski.

V kategoriji starejših učenk je osvojila srebrno medaljo, pri mini kadetinjah B pa bron.