Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski otroci na obisku v Skazovi hiši


V Šmarju pri Jelšah od maja letos sprejemajo turiste in druge goste v prenovljenem TIC-u v Skazovi hiši, del katere je tudi Stalna krajevna razstava o Francu Skazi in novejši zgodovini Šmarja pri Jelšah.

Novi prostori so odlično obiskani, čemur pripomore tudi dejstvo da je obisk brezplačen v sklopu delovnega časa TIC-a oz. drugače po dogovoru. Kljub temu, da ni še niti eno leto od odprtja, pa je ta torek, 1. oktobra potekal dan odprtih vrat Skazove hiše. To so že zjutraj obiskali otroci iz Vrtca Šmarje pri Jelšah in nekoliko kasneje še otroci tretjih razredov OŠ Šmarje pri Jelšah.

Foto: Zavod TŠM/Gregor Krajnc

Tam so si ogledali čudovite stenske poslikave v veži in digitalno mizo, virtualno so tudi prekolesarili bližnje kraje. Avtorica razstave, Mateja Žagar, jih je popeljala skozi Skazovo krajevno razstavo, kjer so spoznali, kdo je bil Franc Skaza in kako je izgledalo življenje v Šmarju v 19. stoletju.

V Skazovi hiši se nahaja tudi Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah, kjer so se otroci srečali s prvo pomočjo in polni zanimivih vtisov odšli v vrtec in šolo.

S takšnimi dogodki Zavod TŠM Šmarje pri Jelšah, v sodelovanju s Knjižnico Šmarje pri Jelšah in RKS – Območnim združenjem Šmarje pri Jelšah želi mlade navajati na lokalne znamenitosti in jih na neformalen način izobraževati in ozaveščati o domačem kraju.

Foto: Zavod TŠM/Gregor Krajnc