Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski obrtniki in podjetniki aktivni tudi v začetku jeseni


Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah je z vstopom v jesen ponovno v polnem zagonu. Po poletnem premoru namreč nadaljujejo z izobraževanji, promocijskimi dogodki, mreženjem in drugimi aktivnostmi.

Člani UO OOZ Šmarje pri Jelšah v Krapini; vir foto: OOZ

Septembra so člani upravnega odbora obiskali sejem, ki ga v Krapini vsako leto organizirajo Krapinsko-zagorska županija, Občina Krapina, Obrtna zbornica Krapinsko-zagorske županije, Hrvaška gospodarska zbornica ter Radio Kaj kot izvršni organizator. V okviru dolgoletnega sodelovanja med Obrtno zbornico Krapinsko-zagorske županije in OOZ Šmarje pri Jelšah so na 32. Zagorskem gospodarskem zboru je šmarska zbornica pripravila tudi svojo stojnico, med obiskom pa je bil čas za izmenjavo mnenj, izkušenj in pripravo načrtov za prihodnja čezmejna sodelovanja.

Konec septembra so se člani zbornice tradicionalno udeležili letne ekskurzije, ki jo je zbornica tudi tokrat organizirala v sodelovanju z agencijo Flucher turizem, na vrsti pa je bila Madžarska. Čeprav je vreme nekoliko nagajalo, je prijetna družba prispevala k prijetnem popotovanju. Ogledali so si džakovsko katedralo, konjušnico Ergelo, Knježeve vinograde z vinsko kletjo, ter barviti Villany. Na poti ni manjkalo lokalnih dobrot in časa za pogovor med člani, podjetniki, kar je pomemben vidik tudi v poslovnem svetu.

Kot je zapisala Alenka Ratej iz OOZ Šmarje pri Jelšah, je zbornica v tem obdobju izvedla še izobraževanje na temo umetne inteligence, ki vse bolj vstopa v poslovanje podjetij, in bo predmet tudi prihodnjih izobraževanj. Prav tako so organizirali seminar o zakonu o pravici do odklopa, ki mora biti urejen do 16. novembra. Poleg tega so uspešno izvedli predstavitev poklicev za devetošolce, pri čemer so zelo veseli podpore in sodelovanja podjetnikov, ki se zavedajo, kako pomembno je vlagati v mlade in s tem skrbeti za prihodnost poklicev v lokalnem okolju.

Preberite tudi:

Šmarska obrtno-podjetniška zbornica za devetošolce pripravila predstavitev več kot tridesetih poklicev (foto)