Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska doživetja predstavljena v jutranji televizijski oddaji na Planet TV


Med čedalje bolj prepoznavnimi turističnimi destinacijami na našem območju je tudi Šmarje pri Jelšah. Šmarčani so se včeraj predstavili v oddaji Jutro na Planetu na Planet TV.

Iz zakulisja; vir foto: Visit Šmarje

Kot destinacija je Šmarje pri Jelšah dobilo možnost celovite predstavitve s ponudniki in tradicionalno jedjo, kar so s pridom izkoristili. Snemalna ekipa obiskala nekaj šmarskih lokacij, ki so jih prikazali v oddaji v živo.

V Šmarju so posneli utrinke iz Skazove hiše in Muzeja baroka, z direktorjem Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, Gregorjem Krajncem, pa so se pogovarjali na temo, zakaj se splača priti v njihovo občino.

Med pripravo šmarske kisle juhe; foto: Visit Šmarje

Šmarski gostje so v studio prinesli tudi domače dobrote, ki jih ponujajo gostom. Na Tinskem se lahko pohvalijo s Tinsko košarico, ki jo je v studio prinesel njihov član Miran Krašovec. Toni iz gostilne Krpan je v studiu skuhal šmarsko kislo juho kot značilno jed, ki jo dejansko strežejo gostom. Postrežejo jo tudi članice društva Ajda, ki jih vodi Francka Javeršek in so pred časom obudile stare domače recepture. Šmarska kisla juha je bila v nekdanjem gostišču Habjan nekoč postrežena tudi nekdanjemu predsedniku Jugoslavije, Josipu Brozu – Titu, ko je ta obiskal Šmarje pri Jelšah.

Kakšno pa je življenje v Šmarju pri Jelšah so podrobneje predstavili Krašovec iz Gorce pri Krašu, Katja Polajžer iz Bajsove domačije in Borut Bevc iz Lokostrelskega društva Šentlok.

Šmarski turistični delavci in gostitelji; vir foto: Visit Šmarje pri Jelšah

Slednji je dobrodejnih učinkih streljanja z lokom dejal, da so ljudje po treningih oz. vadbah z loki umirjeni.

Krašovca so najprej vprašali, če je res, da je njihovo gorco težko najti, kar je potrdil, kot prva orientacija pa služita cerkvi na Tinskem. “Ko pa gostje najdejo našo zidanico, takrat se ponavadi čas ustavi,” na vprašanje, če tem lovi signal mobilne telefonije, pa je odgovoril z: “Ne.”

Predstavnica Bajsove domačije je dejala, da njih gostje lažje najdejo in da lahko družine nemoteno počnejo veliko aktivnosti. Otroci zelo radi hranijo in opazujejo njihove jelene, pohvalijo pa se lahko tudi z zunanjim ogrevanim bazenom. Imajo devet apartmajev, njihova posebnost pa je družinska velikost in uporaba naravnih materialov. Pohvalila se je, da se trudijo, da gostom postrežejo z jedmi iz domačih logov.

Za več podrobnosti si oglejte 9-minutni insert:

Posnetek enourne oddaje je moč s pomočjo funkcijo ogleda za nazaj še videti. Prevrteti je treba na 24. oktober ob 8.00.

Preberite tudi:

Zanemarjeno okolico Jelšingrada bodo spremenili v zeleni raj (foto)